מצרכים
למילוי:
- 600 גרם בשר טחון
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- בצל אחד מגורד
- כפית תבלין ראס אל חנות
- פלפל שחור
- מלח
למרק:
- בצל אחד קצוץ
- 3 סלקים קלופים וחתוכים
- כף רסק עגבניות
- חצי צרור עלי סלרי קצוצים
- מיץ מלימון אחד סחוט
- 4 כפות סוכר
- מלח
- פלפל שחור
לעטיפת הקובה:
- 4 כוסות סולת
- 2 כוסות מים
- 2 כפות שמן
- מלח
אופן ההכנה
- הכנת המרק: מטגנים בצל אחד קצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הסלקים החתוכים, רסק עגבניות, עלי סלרי, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור. מוסיפים כליטר ורבע מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה.
- הכנת המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה.
- הכנת עטיפת הקובה: מערבבים את הסולת, המים, השמן והמלח בקערה. מניחים ל-5 דקות לנוח.
- יצירת הקובות: יוצרים עיגולים מהבצק, ממלאים בבשר וסוגרים לצורת קובה.
- בישול הקובות: מניחים את הקובות במרק ומבשלים כחצי שעה.
קובה סלק – מתכון של קלודין מויאל לקובה סלק טעימה במיוחד. המתכון פשוט להכנה ומתאים לארוחה משפחתית או חגיגית.
Leave a Reply