קיגל תפו”א פשוט מושלם
מתכון קל וטעים לקיגל תפוחי אדמה, מושלם.
מצרכים:
- 8 תפוחי אדמה
- 3 בצלים
- 5 ביצים
- כוס קמח
- מלח
- פלפל שחור
- רבע כוס שמן (זית או רגיל)
אופן ההכנה:
- לגרד את תפוחי האדמה בפומפיה.
- לטחון את הבצל במעבד מזון.
- לסחוט היטב את הנוזלים מתפוחי האדמה והבצל.
- להניח בקערה ולהוסיף את הביצים, הקמח, המלח, הפלפל השחור והשמן.
- לערבב היטב.
- ליצוק לתבנית אפייה (אחת גדולה או מספר תבניות קטנות).
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה (כ-40 דקות).
הערות:
- ניתן להוסיף לקיגל תוספות כמו גבינה צהובה מגוררת או פטריות מטוגנות.
- מומלץ להגיש את הקיגל חם לצד שמנת חמוצה או סלט ירקות.
Leave a Reply