עוגיות קינמון מבצק מיוחד
מתכון של גל גואטה
עוגיות קינמון נימוחות וטעימות מבצק שמרים רך ואלסטי. מושלמות לאירוח או סתם לפינוק מתוק.
מצרכים:
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 100 גרם חמאה מומסת
- ביצה אחת
- כף שמרים יבשים
- כף סוכר
- 1 סוכר וניל
- שקית אינסטנט פודינג וניל
- כוס ורבע חלב
למילוי:
- כוס סוכר
- 2 כפות קינמון
- 100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר ולשים היטב במשך מספר דקות עד לקבלת בצק רך, אלסטי וגמיש.
- מתפיחים את הבצק כשעה וחצי.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה כוס סוכר עם שתי כפות קינמון.
- ממיסים 100 גרם חמאה.
- מרכיבים את העוגיות: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק.
- מורחים חמאה על כל עלה ומפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון.
- מגלגלים כל עלה לרולדה ופורסים לפרוסות.
- מסדרים את פרוסות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מתפיחים את העוגיות חצי שעה.
- מורחים ביצה טרופה על העוגיות ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
Leave a Reply