קינמונים מעלפים של גל גואטה

קינמונים מעלפים של גל גואטה
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגיות קינמון מבצק מיוחד

מתכון של גל גואטה

עוגיות קינמון נימוחות וטעימות מבצק שמרים רך ואלסטי. מושלמות לאירוח או סתם לפינוק מתוק.

מצרכים:

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • ביצה אחת
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • שקית אינסטנט פודינג וניל
  • כוס ורבע חלב

למילוי:

  • כוס סוכר
  • 2 כפות קינמון
  • 100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר ולשים היטב במשך מספר דקות עד לקבלת בצק רך, אלסטי וגמיש.
  2. מתפיחים את הבצק כשעה וחצי.
  3. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה כוס סוכר עם שתי כפות קינמון.
  4. ממיסים 100 גרם חמאה.
  5. מרכיבים את העוגיות: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק.
  6. מורחים חמאה על כל עלה ומפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון.
  7. מגלגלים כל עלה לרולדה ופורסים לפרוסות.
  8. מסדרים את פרוסות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. מתפיחים את העוגיות חצי שעה.
  10. מורחים ביצה טרופה על העוגיות ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.