קציצות ברוטב עגבניות משגע: מתכון קל וטעים ב-30 דקות!

קציצות בשר ברוטב עגבניות
2.3/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

קציצות ברוטב עגבניות משגע: מתכון קל וטעים ב-30 דקות!

מחפשים מתכון לקציצות ברוטב עגבניות שיהיה גם טעים וגם קל להכנה? הגעתם למקום הנכון!

המתכון הזה לקציצות ברוטב עגבניות הוא בדיוק מה שאתם צריכים לארוחה משפחתית מושלמת. הוא קל להכנה, טעים בטירוף, ומוכן תוך 30 דקות בלבד! קציצות עסיסיות ברוטב עגבניות עשיר ומפנק, שילוב טעמים קלאסי שישדרג כל ארוחה.

קצת על קציצות ברוטב עגבניות:

קציצות ברוטב עגבניות הן מנה קלאסית ואהובה במטבח הישראלי, ויש לכך סיבה טובה. הן טעימות, משביעות, וקלות להכנה. את הקציצות ניתן להכין ממגוון סוגי בשר, והן משתלבות נהדר עם תוספות כמו אורז, פירה, קוסקוס, ואפילו פסטה.

הרוטב העגבניות מוסיף טעם עשיר ועמוק לקציצות, וניתן לשחק עם טעמו על ידי הוספת תבלינים שונים כמו פפריקה חריפה, כורכום, או עשבי תיבול טריים כמו בזיליקום ואורגנו.

ערכים תזונתיים:

מרכיב קלוריות חלבון פחמימות שומן
בשר טחון (100 גרם) 250 20 0 20
בצל (100 גרם) 40 1 9 0.1
פטרוזיליה (100 גרם) 36 3 6 1
שום (100 גרם) 149 6 33 0.5
ביצה (1 ביצה) 78 6 1 5
עגבנייה (100 גרם) 18 1 4 0.2
פירורי לחם (100 גרם) 349 11 71 3
כמון (1 כפית) 8 0.3 1 0.2
ראס אל חנות (1 כפית) 10 0.2 2 0.1
פלפל שחור (1 כפית) 6 0.2 1 0.1
מלח (1 כפית) 0 0 0 0
שמן (1 כף) 120 0 0 14
רסק עגבניות (100 גרם) 25 1 5 0.5

טיפים לשיפור המתכון:

  • השתמשו בבשר טחון איכותי: בשר טחון טרי עם אחוז שומן מתאים יעניק לקציצות טעם ומרקם מעולים.
  • אל תערבבו את הבשר יתר על המידה: ערבוב יתר עלול לגרום לקציצות להיות קשות.
  • טגנו את הבצל עד להזהבה: בצל מטוגן היטב יוסיף טעם מתקתק וקרמלי לרוטב.
  • השתמשו בעגבניות בשלות ואיכותיות: עגבניות בשלות יעניקו לרוטב טעם עשיר ומתוק.
  • הוסיפו תבלינים לפי טעמכם: נסו להוסיף פפריקה חריפה, כורכום, אורגנו, בזיליקום, או כל תבלין אחר שאוהבים.
  • בשלו את הרוטב על אש נמוכה: בישול איטי יאפשר לטעמים להתפתח ולהשתלב.

הצעות הגשה:

  • הגישו את הקציצות ברוטב עגבניות חם לצד אורז לבן, פירה, קוסקוס, או פסטה.
  • פזרו מעל הקציצות פטרוזיליה קצוצה טרייה.
  • הגישו לצד סלט ירקות רענן.

זמן הכנה: 30 דקות

דרגת קושי: קל


מתכון:

מצרכים:

לקציצות:

  • ½ קילו בשר טחון מומלץ מספר 2 צלעות (קצת שומן בקר או כבש או נתח קטן שומני כמו שפונדרה)
  • 1 בצל קצוץ מטוגן
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • 1 עגבנייה מגורדת
  • ¼ כוס פירורי לחם
  • ¼ כפית כמון
  • ½ כפית ראס אל חנות
  • מעט משייה (לא חייב)
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה מלח

לרוטב:

  • ½ קילו עגבניות אדומות ומעט רכות (כ-5 עגבניות בינוניות)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר חום כהה/לבן
  • 1 קופסה רסק עגבניות (100 גרם)
  • ¼ כוס שמן
  • 2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקציצות:

    • בקערה גדולה, ערבבו את כל מצרכי הקציצות: בשר טחון, בצל מטוגן, פטרוזיליה, שום, ביצה, עגבנייה מגורדת, פירורי לחם, כמון, ראס אל חנות, משייה (אם משתמשים), פלפל שחור ומלח.
    • לושו את תערובת הבשר עד שהיא מתחילה להיות דביקה ונוצרים חוטים לבנים דקים בבשר.
    • צרו מהתערובת כדורי קציצה קטנים, בקוטר של כ-2-3 ס"מ.
    • רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה והניחו עליה את הקציצות.
    • אפו את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס כ-15 דקות, או עד שהתחתית שלהן משחימה.
  2. הכנת הרוטב:

    • בסיר רחב ושטוח, חממו את השמן על אש בינונית.
    • הוסיפו את הבצל ומעט מלח וטגנו עד להזהבה, כ-10-15 דקות.
    • בינתיים, קלפו את העגבניות וחתכו אותן לקוביות קטנות.
    • כשהבצל מזהיב, הוסיפו את השום, פפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. ערבבו וטגנו כמה שניות.
    • הוסיפו את רסק העגבניות וערבבו. הוסיפו את העגבניות החתוכות והסוכר החום וטגנו כדקה.
    • הוסיפו את המים הרותחים, הגבירו את האש והביאו לרתיחה.
    • הנמיכו את האש, כסו את הסיר עם מכסה חצי פתוח ובשלו כחצי שעה.
  3. הוספת הקציצות לרוטב:

    • הוסיפו את הקציצות לרוטב, ערבבו מעט, והמשיכו לבשל עוד חצי שעה עד שעה, עד שהרוטב מסמיך.

מתכון של: איציק שלמה ורוניתי


הערות:

  • ניתן להחליף את העגבניות הטריות במיכל של עגבניות שלמות משומרות (חתוכות לקוביות).
  • ניתן להוסיף תבלינים נוספים לרוטב, כמו פפריקה חריפה, כורכום, אורגנו, או בזיליקום.
  • ניתן להגיש את הקציצות ברוטב עגבניות לצד תוספות שונות, כמו אורז, פירה, קוסקוס, או פסטה.

בתיאבון!

Exit mobile version