קציצות ברוטב צהוב מתכון מעלף

4.3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

מצרכים:

לקציצות:

  • חצי חבילת חזה עוף טחון (אפשר גם בשר בקר טחון)
  • 2 בצלים גדולים, מגורדים בפומפייה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (ללא הגבעולים)
  • חופן שמיר קצוץ (לא חובה)
  • 2 שיני שום כתושות
  • מעט פירורי לחם או תפוח אדמה קטן מבושל ומעוך
  • כף כמון
  • כף שטוחה מלח
  • כפית וחצי אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מעט תבלין לקציצות
  • מים חמים

לרוטב:

  • 3 בצלים בינוניים, חתוכים לרצועות
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2-3 גבעולי סלרי עם העלים
  • כף גדושה אבקת מרק עוף
  • כף שטוחה מלח
  • 2 כפיות כורכום
  • מעט חוויג' למרק

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקציצות: בקערה גדולה, ערבבו את כל מצרכי הקציצות. היעזרו בידיים רטובות כדי לאחד את התערובת לכדי מסה אחידה. צרו כדורים קטנים מהתערובת והניחו בצד.
  2. הכנת הרוטב: טגנו את הבצל בסיר גדול עד להזהבה. הוסיפו את תפוחי האדמה, הקציצות, ומים עד למחצית גובה הקציצות (אין צורך לכסות אותן לגמרי). הוסיפו את גבעולי הסלרי (שלמים או קצוצים) והתבלינים.
  3. בישול: בשלו על אש בינונית-נמוכה במשך כ-30-40 דקות, עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך מעט.

מתכון של אוריה אהרוני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *