מצרכים:
לקציצות:
- חצי חבילת חזה עוף טחון (אפשר גם בשר בקר טחון)
- 2 בצלים גדולים, מגורדים בפומפייה
- חופן כוסברה קצוצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה (ללא הגבעולים)
- חופן שמיר קצוץ (לא חובה)
- 2 שיני שום כתושות
- מעט פירורי לחם או תפוח אדמה קטן מבושל ומעוך
- כף כמון
- כף שטוחה מלח
- כפית וחצי אבקת מרק עוף
- פלפל שחור לפי הטעם
- מעט תבלין לקציצות
- מים חמים
לרוטב:
- 3 בצלים בינוניים, חתוכים לרצועות
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
- 2-3 גבעולי סלרי עם העלים
- כף גדושה אבקת מרק עוף
- כף שטוחה מלח
- 2 כפיות כורכום
- מעט חוויג' למרק
אופן ההכנה:
- הכנת הקציצות: בקערה גדולה, ערבבו את כל מצרכי הקציצות. היעזרו בידיים רטובות כדי לאחד את התערובת לכדי מסה אחידה. צרו כדורים קטנים מהתערובת והניחו בצד.
- הכנת הרוטב: טגנו את הבצל בסיר גדול עד להזהבה. הוסיפו את תפוחי האדמה, הקציצות, ומים עד למחצית גובה הקציצות (אין צורך לכסות אותן לגמרי). הוסיפו את גבעולי הסלרי (שלמים או קצוצים) והתבלינים.
- בישול: בשלו על אש בינונית-נמוכה במשך כ-30-40 דקות, עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך מעט.
מתכון של אוריה אהרוני.
Leave a Reply