קציצות בשר קלות וטעימות
זמן הכנה:5 דקות זמן טיגון: 10-15 דקות
מרכיבים:
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל מגורד
- 1 תפוח אדמה מגורד
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית בהרט
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, ערבב היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
- חמם שמן במחבת על אש בינונית-גבוהה.
- צור קציצות מהתערובת בעזרת הידיים.
- טגן את הקציצות מכל הצדדים עד להשחמה.
- הוצא את הקציצות מהמחבת והנח אותן על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
הגשה:
הגישו את הקציצות חמות לצד סלט ירוק, אורז או תוספת אהובה אחרת.
טיפ:
- להוספת טעם ומרקם, ניתן להוסיף לתערובת 1/4 כוס גזר מגורד.
- אם התערובת רכה מדי, הוסיפו עוד פירורי לחם.
- ניתן לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך כ-20 דקות, עד שהן מוכנות.
מתכון של נאוה מלכה.
Leave a Reply