מתכון קל ומהיר להכנת קבב ביתי משגע
מאת: קוראל נרבונה
המתכון הזה מציג גרסה ביתית פשוטה ומהירה לקבב מזרחי עסיסי וטעים. הקציצות יוצאות רכות מבפנים ובעלות שכבה חיצונית צרובה וריחנית. מתכון מושלם לארוחת צהריים או ערב, או כחלק ממגש מנגל חגיגי.
מצרכים
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 בצלים מגורדים וסחוטים מנוזלים
- 5 שיני שום כתושות
- 1 ק”ג בשר בקר טחון עם שומן
- מלח, פלפל, פפריקה, תבלין על האש, בהרט (לפי הטעם)
- 1/2 כוס מי סודה
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות מאורכות ופחוסות.
- אפשר להקפיא את הקציצות בשלב זה.
- צולים את הקציצות על מנגל, גריל או מחבת חמה עד שהן צרובות מבחוץ ועשויות מבפנים.
טיפים
- לשמירה על עסיסיות הקבב, חשוב לא לערבב יתר על המידה את תערובת הבשר.
- לתוספת טעם פיקנטי, ניתן להוסיף לתערובת מעט צ’ילי גרוס.
- לפני הצלייה, אפשר להבריש את הקבבים בשמן זית לתוספת ברק וטעם.
Leave a Reply