קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי – מתכון קל וטעים בפחות משעה

4.2/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי – מתכון קל וטעים בפחות משעה

זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 45 דקות דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

לקציצות:

  • 700 גרם תערובת דגים טחונים (אפשר נסיכת הנילוס ומושטים)
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל בינוני
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף (לפי הטעם)

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • 2 גמבות פרוסות לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 6 שיני שום חצויות
  • 3 פרוסות לימון כבוש
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • ½ צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כוס מים
  • מלח, כורכום, כמון, אבקת מרק עוף (לפי הטעם)

קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מתכונים נוספים

דגים חריפים עם חומוס מתכון מרוקאי מעלף לשבת
דגים חריפים עם חומוס מתכון מרוקאי מעלף לשבת
סלט כרובית חגיגי לשבת – מתכון טעים ומרשים שכולם יאהבו

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקציצות:

    • טוחנים את הדגים עם הבצל, השום, הכוסברה והפטרוזיליה.
    • מעבירים את התערובת לקערה.
    • מוסיפים ביצים, פירורי לחם ותבלינים.
    • מערבבים היטב ומניחים בצד לחצי שעה.
    • יוצרים קציצות ומטגנים אותן קלות במעט שמן עד להזהבה.
  2. הכנת הרוטב:

    • מערבבים את התבלינים (פפריקה, כמון) עם שמן הקנולה.
    • בסיר רחב מחממים את השמן המתובל.
    • מוסיפים שום, גמבה, פלפל חריף ומעט כוסברה קצוצה.
    • מטגנים מספר דקות.
    • מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
    • מוסיפים רסק עגבניות, לימון כבוש ותבלינים נוספים.
    • מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. הרכבת המנה:

    • מסדרים את הקציצות בתוך הרוטב.
    • מבשלים יחד כ-15 דקות נוספות.
    • מוסיפים את שארית הכוסברה הקצוצה ומורידים מהאש.

טיפ: ניתן להוסיף פפריקה חריפה לרוטב למי שאוהב חריף מאוד.

מתכון של: כרמית דהאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *