קציצות דגים ברוטב עשיר : מושלם לשבת

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

קציצות דגים ברוטב עשיר לשבת

מצרכים:

לקציצות:

  • 1 ק"ג דג טחון (נסיכה/מושט)
  • 1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן עד הזהבה
  • 1 צרור פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף גדושה טחינה גולמית

לרוטב:

  • 1 חציל גדול, מקולף, חתוך לקוביות
  • ½ כוס שמן
  • 3 עגבניות, מגורדות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כף כמון טחון
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית סוכר
  • ½ כוס מים
  • ½ קופסה זיתים מגולענים, שטופים

מתכונים נוספים

קציצות דגים ברוטב מתכון של אמא
קציצות טריפוליטאיות משגעות מתכון של סבתא
פשטידת קישואים וגזר כשרה לפסח מתכון מהיר

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מטגנים את קוביות החציל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, שום, פפריקה, כמון, מלח וסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.
  2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה. מכסים ומניחים בצד לספיגת טעמים בזמן שהרוטב מתבשל.
  3. יוצרים קציצות: יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים בעדינות ברוטב החצילים. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-15 דקות.
  4. הופכים וממשיכים לבשל: הופכים את הקציצות בעדינות ומבשלים 10 דקות נוספות עד שהן מוכנות.
  5. הגשה: מוסיפים את הזיתים השטופים לרוטב ומבשלים דקה נוספת. מגישים חם, מקושט בפטרוזיליה או כוסברה קצוצה.

טיפ: ניתן להכין את הרוטב מראש ולחמם אותו לפני הוספת הקציצות.

בתיאבון!

מתכון של עינב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *