קציצות דגים וחומוס מתכון מעלף

3.1/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

קציצות דגים ברוטב חומוס פיקנטי

מצרכים:

לקציצות:

  • 10 יחידות פילה מושט (או דג אחר לבחירתכם) ללא עור, שהושרו במיץ לימון ומעט חומץ למשך 15 דקות
  • 1 בצל
  • 1 תפוח אדמה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות קמח מצה
  • 1 ביצה
  • צרור כוסברה
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כף כמון
  • קורט כרכום
  • מעט פלפל שחור
  • ¼ כפית פפריקה
  • 2 כפות שמן זית

לרוטב:

  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 פלפל חריף
  • 4 פלפלי שאטה יבשים
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 1 פלפל גמבה חתוך לקוביות
  • ½ כפית פפריקה
  • נגיעת כרכום
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית אבקת מרק עוף
  • ½ כפית כמון
  • 1 וחצי כוסות מים

מתכונים נוספים

קציצות דגים ברוטב עשיר : מושלם לשבת
קציצות דגים ברוטב מתכון של אמא
טעים בטירוף: דג מרוקאי עם רוטב עגבניות פיקנטי

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקציצות:
    • טוחנים את הדגים, הבצל, תפוח האדמה והשום במעבד מזון.
    • מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את קמח המצה, הביצה, הכוסברה והתבלינים. מערבבים היטב.
    • מכסים את הקערה ומניחים במקרר למשך כ-15 דקות.
  2. הכנת הרוטב:
    • מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות.
    • מוסיפים את הפלפל החריף, פלפלי השאטה, הפלפל הגמבה והכוסברה ומטגנים תוך ערבוב במשך 2-3 דקות.
    • מוסיפים את גרגירי החומוס, הפפריקה, הכרכום, המלח, אבקת המרק והכמון. מערבבים היטב.
    • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-8 דקות.
  3. טיגון הקציצות:
    • מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר.
    • יוצרים קציצות בגודל הרצוי בעזרת ידיים משומנות קלות.
    • מחממים מעט שמן זית במחבת וצורבים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
  4. בישול הקציצות ברוטב:
    • מסדרים את הקציצות הצרובות בסיר עם הרוטב.
    • מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-20 דקות, עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך מעט.
  5. הגשה:
    • מפזרים כוסברה קצוצה מעל ומגישים חם.

בתיאבון!

מתכון של אורה ארגוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *