קציצות דגים ברוטב חומוס פיקנטי
מצרכים:
לקציצות:
- 10 יחידות פילה מושט (או דג אחר לבחירתכם) ללא עור, שהושרו במיץ לימון ומעט חומץ למשך 15 דקות
- 1 בצל
- 1 תפוח אדמה
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות קמח מצה
- 1 ביצה
- צרור כוסברה
- ¼ כפית מלח
- 1 כף כמון
- קורט כרכום
- מעט פלפל שחור
- ¼ כפית פפריקה
- 2 כפות שמן זית
לרוטב:
- 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
- 1 פלפל חריף
- 4 פלפלי שאטה יבשים
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום
- 1 פלפל גמבה חתוך לקוביות
- ½ כפית פפריקה
- נגיעת כרכום
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית אבקת מרק עוף
- ½ כפית כמון
- 1 וחצי כוסות מים
קציצות דגים – חן במטבח
מתכונים נוספים
קציצות דגים ברוטב עשיר : מושלם לשבת
קציצות דגים ברוטב מתכון של אמא
טעים בטירוף: דג מרוקאי עם רוטב עגבניות פיקנטי
אופן ההכנה:
- הכנת הקציצות:
- טוחנים את הדגים, הבצל, תפוח האדמה והשום במעבד מזון.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את קמח המצה, הביצה, הכוסברה והתבלינים. מערבבים היטב.
- מכסים את הקערה ומניחים במקרר למשך כ-15 דקות.
- הכנת הרוטב:
- מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות.
- מוסיפים את הפלפל החריף, פלפלי השאטה, הפלפל הגמבה והכוסברה ומטגנים תוך ערבוב במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים את גרגירי החומוס, הפפריקה, הכרכום, המלח, אבקת המרק והכמון. מערבבים היטב.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-8 דקות.
- טיגון הקציצות:
- מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר.
- יוצרים קציצות בגודל הרצוי בעזרת ידיים משומנות קלות.
- מחממים מעט שמן זית במחבת וצורבים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
- בישול הקציצות ברוטב:
- מסדרים את הקציצות הצרובות בסיר עם הרוטב.
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-20 דקות, עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך מעט.
- הגשה:
- מפזרים כוסברה קצוצה מעל ומגישים חם.
בתיאבון!
מתכון של אורה ארגוב.
Leave a Reply