קציצות דגים נוסטלגיות – מתכון קל לשבת

קציצות דגים נוסטלגיות
1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של מלי מלכה

קציצות הדגים של פעם, עם המון ירק ותבלינים, כמו שהיו מכינים במסעדות של בית הספר. נוסטלגיה של פעם והטעם גן עדן, במיוחד לימי תשעה באב.

מצרכים:

  • קילו פילה דג מרלוזה או נסיכה (אפשר לערבב)
  • 2 בצלים
  • 10 שיני שום
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור כוסברה
  • 3 ביצים
  • 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כוס פירורי לחם
  • פלפל חריף (לא חייבים)

אופן הכנה:

  1. מפשירים את הדגים ומשרים במים עם רבע כוס חומץ או לימון וכפית מלח.
  2. שוטפים ומייבשים את הדגים במסננת.
  3. מעבירים את הדגים למעבד מזון וקוצצים.
  4. מעבירים את הדגים הקצוצים לקערה.
  5. קוצצים את הלחם, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ושום.
  6. מוסיפים את הירקות והלחם הקצוצים לקערה עם הדגים.
  7. מוסיפים ביצים, פירורי לחם ותבלינים ומערבבים.
  8. מומלץ לשים כשעה בקירור לפני הטיגון לספיגת טעמים.
  9. מגלגלים קציצות ומטגנים בשמן עמוק.

בתאבון!

על המתכון:

מתכון פשוט וקל להכנה לקציצות דגים טעימות במיוחד. המתכון משלב טעמים מוכרים ואהובים של ירקות טריים ותבלינים ארומטיים. הקציצות יוצאות רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ.

Exit mobile version