קציצות דגים עסיסיות ברוטב מטבוחה ביתי

2.5/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

 

זמן הכנה: 40 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לקציצות:

  • 300 גרם דג מרלוזה טחון
  • 300 גרם דג נסיכה טחון
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • כף פפריקה מרוקאית
  • כוס פירורי לחם קריספי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 חלמונים

למטבוחה:

  • 8 עגבניות
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 5 שיני שום קצוצות
  • כף פפריקה אדומה
  • כף שמן צ'ילי חריף (אופציונלי)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • צרור כוסברה קצוצה דק
  • כף מיץ לימון

מתכונים נוספים

קציצות דגים מטוגנות פריכות וטעימות לשולחן השבת
קציצות דגים וחומוס מתכון מעלף
קציצות דגים ברוטב מתכון של אמא

אופן הכנה:

  1. הכנת המטבוחה:
    • חלוט את העגבניות במים רותחים למשך 10 דקות וקלוף אותן.
    • גרד 5 עגבניות ורסק 3 עגבניות.
    • טגן את הפלפל החריף והשום בסיר עם מעט שמן למשך דקה.
    • הוסף פפריקה, שמן צ'ילי (אופציונלי), מלח ופלפל וערבב.
    • הוסף את העגבניות המגורדות והרסק, ובשל על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
    • הוסף שמן זית, כוסברה ומיץ לימון, הנמך את האש וערבב.
  2. הכנת הקציצות:
    • בקערה, ערבב היטב את כל מרכיבי הקציצות.
    • צור קציצות מהתערובת.
  3. בישול הקציצות:
    • סדר את הקציצות בסיר המטבוחה.
    • סגור את הסיר ובשל על אש נמוכה במשך 30-40 דקות.

הגשה: הגישו חם לצד אורז לבן או לחם טרי. בתאבון!

מתכון של בלינה שושנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *