קציצות ירק מדהימות ב-5 דקות

2.9/5 - למתכון דירוג של 36 חובבי בישול

קציצות ירק

מצרכים:

  • 3 גזרים
  • 2 קישואים
  • 1 בטטה
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 וחצי כוסות פירורי לחם (לבנים)
  • 2 ביצים
  • מלח (לפי טעם)
  • פלפל שחור (לפי טעם)
  • שמן לטיגון (כ-2 ס"מ גובה במחבת)

אופן הכנה:

  1. מכינים את הירקות: מגררים את כל הירקות בפומפייה דק דק. סוחטים את הירקות המגוררים היטב בידיים, להוצאת נוזלים עודפים.
  2. מערבבים את העיסה: מעבירים את הירקות הסחוטים לקערה. מוסיפים את פירורי הלחם, הביצים, המלח והפלפל השחור. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. מחממים את השמן: יוצקים שמן למחבת בגובה של כ-2 סנטימטרים. מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה. (מומלץ להשתמש במחבת טפלון/נון-סטיק).
  4. מטגנים את הקציצות: בעזרת כף, יוצרים קציצות מהעיסה ומניחים אותן בעדינות בשמן החם. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
  5. מוציאים ומגישים: מוציאים את הקציצות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי שמן. מגישים חם.

טיפ: אם העיסה רכה מדי, ניתן להוסיף עוד מעט פירורי לחם.

מתכון של איטל איטלי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *