קציצות עדשים כתומות זהובות

קציצות עדשים כתומות זהובות
דרגו את המתכון

מתכון מאת בלה שליו

קציצות עדשים כתומות הן מנה טעימה, מזינה וקלה להכנה. הן מושלמות לארוחה משפחתית, פיקניק או סתם נשנוש טעים. המתכון הזה של בלה שליו פשוט וקל למעקב, ותוכלו להתאים אותו לטעמכם האישי על ידי הוספת תבלינים או ירקות נוספים.

מצרכים:

  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 2 קישואים
  • בצל אחד
  • גזר אחד
  • צרור פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט כורכום
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את העדשים בסיר עם מים כ-20 דקות.
  2. מוסיפים קצת מלח, פלפל שחור וכורכום.
  3. מסננים את העדשים.
  4. מגררים בפומפייה או במעבד מזון את הקישואים, הבצל, הפטרוזיליה והגזר.
  5. בקערה, מערבבים את הירקות המגוררים עם העדשים, התבלינים, פירורי הלחם והביצים.
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית.
  7. מגלגלים קציצות מהתערובת ומניחים על התבנית.
  8. מזלפים מעט שמן זית מעל הקציצות.
  9. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות.