מצרכים
- ½ קילו חזה עוף טחון
- 2 בצלים
- 4 שיני שום
- 1 קופסא זיתים ללא חרצנים – 560 גרם
- 2 כפות שמן זית
- 2 גזרים חתוכים לפרוסות
- ½ צרור פטרוזיליה
- 1 ביצה
- 1 כף קמח מצה או פרורי לחם
- 3 כפות סלרי קצוץ
- 2 כוסות מים
- 5 פרוסות לימון כבוש
- 1 קורט מלח
- ½ קורט פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 1 קורט כמון
אופן הכנה
קציצות:
-
לערבב היטב ונניח שעה במקרר – חזה טחון עם בצלים קצוצים, שום, פטרוזיליה, ביצה, קמח מצה או פירורי לחם, מלח ופלפל, קורט כורכום וקורט כמון.
-
את הזיתים לשטוף ולסנן 3 פעמים. ולשים בצד.
רוטב:
-
בסיר סוטז’ לחמם שמן זית לטגן גזר ושני שיני שום ולהוסיף את הזיתים ואת הלימון כבוש.
-
לתבל את הרוטב במלח, פלפל, כורכום, ולהוסיף סלרי קצוץ ומים להרתיח ואת הקציצות.
-
לבשל על להבה נמוכה חצי שעה.
מתכון של דורית אלישע.
קציצות עוף עם זיתים: תענוג לכל המשפחה!
הקדמה:
קציצות עוף הן מנה קלאסית ואהובה, שילדים ומבוגרים כאחד נהנים ממנה. המתכון הזה מוסיף טוויסט מיוחד עם זיתים, שמעשירים את הטעם ומוסיפים מרקם נהדר. הקציצות רכות ועסיסיות, והרוטב עשיר ומתובל. הן נהדרות לארוחת צהריים או ערב, ותמיד זוכות לשבחים!
שאלות ותשובות:
איזה סוג עוף הכי טוב לקציצות?
חזה עוף טחון הוא הבחירה הטובה ביותר, מכיוון שהוא רזה ועסיסי. אפשר להשתמש גם בירך עוף טחונה, אך היא תהיה מעט יותר שומנית.
איזה סוג זיתים הכי מתאים?
זיתים ירוקים מגולענים הם הבחירה הקלאסית, אך אפשר להשתמש גם בזיתים שחורים או סגולים.
איך אפשר לגוון את המתכון?
אפשר להוסיף לקציצות ירקות קצוצים, כמו בצל, פטרוזיליה או גזר. אפשר גם להוסיף תבלינים נוספים, כמו כמון, כורכום או פפריקה.
למה כדאי להכין את המתכון הזה?
- קל להכנה: המתכון פשוט וקל להכנה, גם למתחילים.
- טעים: הקציצות רכות ועסיסיות, והרוטב עשיר ומתובל.
- בריא: המתכון מכיל רכיבים בריאים כמו עוף, ירקות ותבלינים.
- מושלם לכל המשפחה: ילדים ומבוגרים כאחד נהנים מקציצות עוף.
- מגוון: אפשר לגוון את המתכון בקלות לפי הטעם האישי.
טיפ:
אפשר להגיש את הקציצות עם אורז, פסטה או תפוחי אדמה אפויים.
בתיאבון!
Leave a Reply