מתכון של צחית חמו
מתכון פשוט וטעים לקציצות עסיסיות ברוטב עגבניות עשיר, מוגש עם תפוחי אדמה במניפה.
מצרכים:
לקציצות:
- חצי קילו בשר טחון
- 1 בצל מגורר
- 1 תפוח אדמה מגורר
- 2 כפות פירורי לחם
- מלח
- פלפל שחור
- בהרט
- מעט שמן זית
- מעט מים
לרוטב:
- 3-4 תפוחי אדמה
- 3 עגבניות
- מלח
- פלפל שחור
- כורכום
- 2 שיני שום כתושות
- כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות רסק עגבניות
- פלפל חריף
אופן ההכנה:
- הכנת הקציצות: ללוש היטב את כל מרכיבי הקציצות וליצור קציצות דקות בעובי של כ-1 ס”מ.
- הכנת תפוחי האדמה: לפרוס את תפוחי האדמה לטבעות ולבשל עד חצי בישול (אפשר גם לא לבשל, אך זמן האפייה יתארך). לסנן ולהניח בצד.
- הכנת העגבניות: לפרוס את העגבניות לטבעות.
- הכנת הרוטב:
- בקערה גדולה, לשפוך שמן זית בנדיבות ולהוסיף מלח, פלפל שחור, כורכום, שום כתוש וכוסברה קצוצה.
- להוסיף בהדרגה את תפוחי האדמה והעגבניות, כך שהרוטב יכסה את כל הירקות.
- בצלוחית קטנה, לערבב 2 כפות רסק עגבניות (אפשר מטבוחה) עם מעט מלח, פלפל שחור, שום כתוש וחצי כוס מים. לערבב היטב ולשפוך לתבנית פיירקס.
- לקחת 2 כפות מתערובת השמן והכוסברה ולצקת מעל רוטב העגבניות.
- הרכבת המנה: לסדר בתבנית בשורות: תפוח אדמה-קציצה-עגבנייה, עד שהתבנית מלאה. לצקת את יתרת השמן מהירקות.
- תוספת פלפל חריף: לחתוך פלפל חריף לחצאים ולסדר בדפנות התבנית.
- אפייה: לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולאפות בחום של 180 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים. להסיר את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות עד להשחמה.
הערות:
- המתכון קל להכנה ומתאים לארוחה משפחתית.
- ניתן לגוון את הירקות במתכון לפי הטעם.
- מומלץ להגיש את המנה חמה לצד אורז או פירה.
Leave a Reply