קרקרים מכוסמין ושיבולת שועל מתכון נדיר

2.2/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

קרקרים ביתיים מקמח כוסמין מלא (או קמח רגיל)

זמן הכנה: כ-30 דקות (כולל אפייה)

מצרכים:

  • 2.5 כוסות קמח כוסמין מלא (או קמח לבן רגיל)
  • 50 גרם נטורינה מומסת (או ¼ כוס שמן זית)
  • 1-½ כוסות שיבולת שועל גרוסה
  • ¾ כוס מים קרים
  • ½ כפית מלח
  • מעט אבקת שום
  • 2 כפות שומשום
  • גרעיני דלעת/חמנייה (לא חובה)
  • 1 כף זרעי צ'יה
  • 1-2 כפות זרעי פשתן

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, שיבולת השועל, מלח ואבקת שום.
  2. הוסיפו את הנטורינה המומסת (או שמן זית) והמים הקרים. ערבבו עד לקבלת בצק אחיד.
  3. הוסיפו את השומשום, זרעי הצ'יה והפשתן. אם רוצים, הוסיפו גם גרעיני דלעת/חמנייה. לושו היטב עד שהכל מתאחד.
  4. רדדו את הבצק על משטח מקומח לעובי דק (כ-2 מ"מ).
  5. בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה, חתכו את הבצק לריבועים או עיגולים.
  6. הניחו את הקרקרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אפו בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ-20 דקות, או עד שהקרקרים מזהיבים ופריכים.
  8. הוציאו מהתנור וצננו לחלוטין לפני האחסון.

טיפים:

  • לקבלת קרקרים מתובלים יותר, ניתן להוסיף לבצק עשבי תיבול קצוצים כמו רוזמרין, טימין או אורגנו.
  • ניתן לפזר מעל הקרקרים לפני האפייה מלח גס, פלפל שחור גרוס או תבלינים אחרים שאוהבים.
  • אחסנו את הקרקרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

בתאבון!

מתכון של חגית אלקבץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *