רביולי בטטה ביתי
מתכון זה משלב בצק פסטה ביתי עם מלית בטטה חלקה וטעימה. אמנם הכנת רביולי ביתי דורשת קצת מאמץ, אך זה יותר קל ממה שאתם עשויים לחשוב. כל ביס הוא תענוג מנחם וטעים.
מצרכים:
למלית:
- 900 גרם בטטות (משקל לפני אפייה)
- 55 גרם פרמזן (רצוי פרמז’ן אמיתי)
- קורט פלפל שחור (אופציונלי, ניתן להחליף באגוז מוסקט)
לבצק הפסטה:
- 3 ביצים גדולות
- ½ כפית מלח
- 300 גרם קמח
- 1 כף שמן זית
להגשה:
- 45 גרם חמאה (לפי הטעם)
הוראות הכנה:
הכנת הבטטות:
- שטפו את הבטטות והשאירו את הקליפה.
- דקרו את הקליפה בכמה מקומות מסביב.
- הניחו את הבטטות בתבנית אפייה.
- חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס והכניסו את הבטטות לתנור כשהוא עדיין מתחמם.
- אפו את הבטטות עד שהן רכות (כשעה, תלוי בגודל הבטטות).
- הניחו לבטטות להתקרר לטמפרטורת החדר לפני קילוף.
- לאחר הקילוף, מעכו או טחנו את הבטטות למחית חלקה.
הכנת בצק הפסטה:
- ערבבו את הביצים והמלח במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.
- הוסיפו חצי מכמות הקמח ושמן הזית וערבבו שוב.
- הוסיפו את יתרת הקמח וערבבו עד לקבלת בצק אחיד.
- הוציאו את הבצק למשטח מקומח ולושו בידיים מקומחות במשך מספר דקות. הבצק צריך להיות רך מעט אך לא דביק.
- עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו לו לנוח בטמפרטורת החדר כ-30 דקות. בשלב זה ניתן לשמור את הבצק במקרר למשך יום-יומיים.
הכנת המלית:
- ערבבו את מחית הבטטה, הפרמזן והפלפל השחור/אגוז מוסקט עד לקבלת מלית אחידה.
הכנת הרביולי:
- השתמשו בכרבע עד שישית מכמות הבצק בכל פעם וכסו את יתרת הבצק במגבת לחה או בניילון נצמד כדי למנוע התייבשות.
- הכינו 2 תבניות אפייה גדולות מקומחות.
- רדדו את הבצק דק מאוד (עד שניתן לראות דרכו).
- אם אתם משתמשים בתבנית רביולי, הניחו את דף הפסטה מעל התבנית ולחצו כלפי מטה כדי ליצור שקעים.
- מלאו כל שקע בכפית מלית.
- הרטיבו קלות את שולי כל רביולי במעט מים.
- רדדו דף פסטה נוסף והניחו מעל, או קפלו את שארית הבצק מעל המלית, תוך ניסיון למנוע כניסת אוויר.
- לחצו בעזרת מערוך לאיטום וחתכו את שאריות הבצק.
- הוציאו בזהירות כל רביולי מהתבנית והניחו על התבניות המקומחות.
- אם אינכם משתמשים בתבנית, ניתן להכין את הרביולי על ידי הנחת דף פסטה, מריחת כפיות מלית במרווחים שווים, הרטבת השוליים והנחת דף פסטה נוסף מעל. לאחר מכן, לחצו בעדינות בין המלית לאיטום וחתכו.
- חזרו על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.
- לאחר שכל הבצק נוצל, בשלו את הרביולי במים רותחים במשך 2-3 דקות עד שהם צפים, והוציאו בעזרת כף מחוררת.
הגשה:
- ניתן להגיש את הרביולי עם חמאה חומה: חממו את החמאה במחבת קטנה על אש בינונית-נמוכה עד שהיא משחימה מעט והריח הופך לאגוזי.
- זלפו את החמאה החומה מעל הרביולי המבושלים.
- לחלופין, ניתן להגיש עם רוטב שמנת.
טיפים:
- צליית הבטטות היא הדרך הטובה ביותר לקבל את הטעם והמרקם הטובים ביותר.
- אפו את הבטטות בשלמותן כדי למנוע קצוות פריכים.
- הכניסו את הבטטות לתנור כשהוא עדיין קר.
- הניחו לבטטות להתקרר בקליפה לאחר האפייה.
- ניתן למעוך את הבטטות ביד או לטחון במעבד מזון.
- רדדו את בצק הפסטה דק מאוד.
- השתמשו בכפית מלית לכל רביולי.
- נסו למנוע כניסת אוויר למלית.
- ניתן להכין את הרביולי מספר שעות מראש.
- בשלו את הרביולי במנות כדי למנוע צפיפות יתר בסיר.
הערות:
- המתכון מספיק לכ-4 מנות.
- ניתן להוסיף אגוז מוסקט או פלפל שחור למלית לפי הטעם.
- ניתן להגיש את הרביולי עם סלט פשוט או ירקות מוקפצים/קלויים כתוספת.
בתיאבון!
Leave a Reply