רוגלך של פעם – מתכון מעלף חושים

רוגלך של פעם - מתכון מעלף חושים
3.6/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

מתכון של ריטה אוסיפוב

מתכון קלאסי לרוגלך רכים ונימוחים בפה, עם מלית שוקולד עשירה וסירופ סוכר מתוק. מושלם לצד כוס קפה או תה.

מצרכים:

לבצק:

  • ק”ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה או מחמאה רכה
  • 1 1/2 כוסות מים
  • 3 ביצים
  • כפית מחוקה מלח

למילוי:

  • 1/2 כוס שמן או חמאה
  • 3/4 כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: ללוש את כל מצרכי הבצק יחד במיקסר כ-10 דקות, לפי הסדר. להתפיח את הבצק כ-40 דקות.
  2. הכנת המילוי: לערבב את כל מצרכי המילוי עד לקבלת מרקם משחתי.
  3. הכנת הרוגלך:
    • לחלק את הבצק ל-4 חלקים.
    • כל חלק לפתוח למלבן גדול.
    • למרוח את המילוי על המלבן.
    • לקפל את המלבן לשניים ולחתוך למשולשים.
    • למתוח כל משולש ולגלגל לצורת רוגלך.
    • להתפיח שוב כחצי שעה.
    • למרוח ביצה ולאפות עד להזהבה.
  4. הכנת הסירופ: להרתיח את כל מצרכי הסירופ יחד.
  5. הגשה: כשהרוגלך יוצאים מהתנור, למרוח בסירופ.

בתאבון!

Exit mobile version