רוזלך נוטלה כמו בלנדוור – מתכון קל ומהיר
זמן הכנה: כשעה וחצי דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 3 כוסות קמח לבן
- 1 כוס מים
- 1 כפית שמרים יבשים
- ¼ כוס שמן זית
- ¼ כפית מלח
- 1 חבילה נוטלה (350 גרם)
- 1 שקית אבקת סוכר (לפיזור – לא חובה)
מתכון לרוזלך שוקולדי מלא בשכבות – מושחת בטירוף!
מתכונים נוספים
עוגיות בצק פריך מושלם עם 3 מילויים מפנקים
עוגיות שושנים פריכות וטעימות מתכון משגע
עוגיות תמרים קינמון עיראקיות מתכון נדיר – בעבע בתמר
אופן הכנה:
- לישת הבצק: ערבלו את הקמח, המים, השמרים ושמן הזית ביד או במיקסר כ-5 דקות. הוסיפו את המלח וערבלו עוד 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
- התפחה ראשונה: כסו את הקערה במגבת והניחו במקום חמים עד להכפלת הנפח (כשעה).
- חלוקה לכדורים: הוציאו את האוויר מהבצק וחלקו אותו ל-4 כדורים שווים.
- התפחה שנייה: קמחו משטח עבודה והניחו עליו את הכדורים. כסו במגבת והניחו לתפוח כ-30 דקות נוספות.
- חימום התנור: בינתיים, חממו תנור ל-230 מעלות.
- רידוד ומילוי: קמחו שוב את משטח העבודה ורדדו כל כדור לעלה דק מאוד. ודאו שהבצק לא נדבק למשטח.
- מילוי וגילגול: מרחו שכבה נדיבה של נוטלה על כל עלה בצק וגלגלו לרולדה הדוקה. חתכו כל רולדה לחתיכות ברוחב כ-2 ס"מ.
- אפייה: הניחו את הרוזלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור ל-10 דקות, או עד שהם מזהיבים.
- הגשה: הוציאו את הרוזלך מהתנור ופזרו עליהם אבקת סוכר. הגישו חם וטרי.
מתכון של: מלי מאירוב
Leave a Reply