רולדות שמרים נימוחות מבית אמא

רולדות שמרים נימוחות מבית אמא
1.9/5 - למתכון דירוג של 16 חובבי בישול

רולדות שמרים רכות וטעימות

מתכון של תמי בר ישי

הרולדות האלה פשוט מעולות, רכות ונימוחות עם טעם של פעם! המתכון קל להכנה ומתאים לכל מילוי שתרצו. נסו להכין ותהנו!

מצרכים:

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • חצי כוס מים פושרים
  • 2 כפות סוכר
  • קילו קמח
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 200 גרם חמאה מומסת או מחמאה
  • 3 ביצים
  • כ-2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר מערבבים את המים הפושרים, 2 כפות סוכר והשמרים.
  2. נותנים לתערובת לתסוס כ-10 דקות.
  3. מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את שאר החומרים היבשים (סוכר, סוכר וניל).
  4. מוסיפים את השמן, החמאה המומסת (או מחמאה) והביצים.
  5. מתחילים ללוש את הבצק ומוסיפים בהדרגה את המים הפושרים לפי הצורך.
  6. לשים את הבצק כ-10 דקות לפחות עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
  7. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כשעה או עד להכפלת נפחו.
  8. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.
  9. כל חלק מרדדים למלבן.

מילוי שוקולד:

  • 4 כפות גדושות קקאו
  • 4 כפות גדושות סוכר
  • כוס שמן או חמאה מומסת
  • כף פודינג וניל

מערבבים את כל חומרי המילוי למשחה. מורחים את המילוי על הבצק המרודד ומגלגלים לרולדה.

  1. מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  2. מתפיחים את הרולדות כ-30 דקות.
  3. מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.

טיפ: ניתן להשתמש בכל ממרח שוקולד שאוהבים.