רולדות שמרים רכות וטעימות
מתכון של תמי בר ישי
הרולדות האלה פשוט מעולות, רכות ונימוחות עם טעם של פעם! המתכון קל להכנה ומתאים לכל מילוי שתרצו. נסו להכין ותהנו!
מצרכים:
- 2 כפות שמרים יבשים
- חצי כוס מים פושרים
- 2 כפות סוכר
- קילו קמח
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3/4 כוס סוכר
- חצי כוס שמן
- 200 גרם חמאה מומסת או מחמאה
- 3 ביצים
- כ-2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר מערבבים את המים הפושרים, 2 כפות סוכר והשמרים.
- נותנים לתערובת לתסוס כ-10 דקות.
- מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את שאר החומרים היבשים (סוכר, סוכר וניל).
- מוסיפים את השמן, החמאה המומסת (או מחמאה) והביצים.
- מתחילים ללוש את הבצק ומוסיפים בהדרגה את המים הפושרים לפי הצורך.
- לשים את הבצק כ-10 דקות לפחות עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
- מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כשעה או עד להכפלת נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.
- כל חלק מרדדים למלבן.
מילוי שוקולד:
- 4 כפות גדושות קקאו
- 4 כפות גדושות סוכר
- כוס שמן או חמאה מומסת
- כף פודינג וניל
מערבבים את כל חומרי המילוי למשחה. מורחים את המילוי על הבצק המרודד ומגלגלים לרולדה.
- מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מתפיחים את הרולדות כ-30 דקות.
- מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.
טיפ: ניתן להשתמש בכל ממרח שוקולד שאוהבים.
Leave a Reply