רולדת בשר ביתית וטעימה
מתכון מאת: צביה אורן
על המתכון: רולדת בשר מבצק עלים היא מנה קלאסית וקלה להכנה, המושלמת לארוחת ערב מהירה או לאירוח. הבשר המתובל, עטוף בבצק עלים פריך, יוצר שילוב טעמים מנצח.
מצרכים:
- חצי חבילה בצק עלים
- 500 גרם בשר בקר טחון
- בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- כף סילאן
- חצי כפית כמון
- כפית פפריקה אדומה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה:
- הפשירו את בצק העלים.
- טגנו את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה.
- הוסיפו את השום והבשר הטחון וערבבו עד שהבשר משנה את צבעו.
- תבלו בסילאן, כמון, פלפל שחור, פפריקה אדומה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה.
- העבירו את הבשר לקערה וקררו היטב.
- פרסו את בצק העלים על משטח עבודה, מרחו מעט שמן זית ומלאו בבשר.
- קפלו את השוליים וגלגלו לרולדה. הדקו את הקצוות.
- מרחו ביצה טרופה ופזרו שומשום.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.
בתאבון!
Leave a Reply