מתכון של ענת אדרי
מצרכים:
לעוגה:
- 4 ביצים
- חצי כוס סוכר
- שקית וניל
- קורט מלח
- 3 כפות שמן
- 3/4 כוס קמח תופח
לקרם:
- 2 שמנת מתוקה
- שקית אינסטנט וניל
- חצי כוס חלב
- ריבת חלב
אופן ההכנה:
- נחמם תנור ל-180 מעלות.
- נקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב.
- נוסיף בהדרגה את החלמונים ואז את שאר החומרים (וניל, מלח, שמן, קמח תופח).
- נערבב עם לקקן עד לתערובת חלקה.
- נשטח את התערובת על נייר אפייה בתבנית גדולה.
- נאפה כ-10 דקות עד להזהבה קלה.
- מיד כשנוציא את העוגה מהתנור, נגלגל אותה יחד עם נייר האפייה לרולדה.
- נמתין שהרולדה תתקרר.
- בינתיים, נקציף שמנת מתוקה עם חלב ואינסטנט וניל.
- נפתח את הרולדה ונפריד בזהירות את נייר האפייה.
- נמרח שכבה של ריבת חלב ומעליה שכבה של קרם קצפת.
- נגלגל את הרולדה.
- נמרח את יתרת קרם הקצפת מעל הרולדה.
- נקשט בריבת חלב מומסת וקצת קוקוס.
רולדת ריבת חלב קלאסית וקלה להכנה! המתכון של ענת אדרי פשוט ומושלם לכל אירוע. הקצפת החלבונים יוצרת רולדה אוורירית, וקרם הוניל עם ריבת החלב מוסיפים מתיקות ועושר טעמים. בתאבון!
Leave a Reply