רייפעת – עוגיות מרוקאיות של סבתא

רייפעת - עוגיות מרוקאיות של סבתא
3.1/5 - למתכון דירוג של 10 חובבי בישול

מתכון מסורתי של אורה ארגוב

המצרכים:

  • 3 וחצי כוסות קמח מנופה
  • שקית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גרם מחמאה/חמאה רכה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס מים חמימים
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית גרידת תפוז
  • כף גדושה אניס
  • 2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

  1. ללוש היטב את כל המצרכים במיקסר או ביד עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  2. לכדרר את הבצק לכדור, לכסות ולהניח בצד למנוחה של כחצי שעה.
  3. לחלק את הבצק ל-2 כדורים.
  4. לרדד כל כדור דק דק על גבי נייר אפייה.
  5. לחתוך את הבצק לריבועים בעזרת גלגלת.
  6. לדקור את הריבועים במזלג.
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה.
  8. לתת לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.

טיפ: ניתן להכפיל כמויות.

על המתכון:

עוגיות רייפעת הן עוגיות מרוקאיות מסורתיות פריכות וטעימות עם ניחוח אניס עדין. הן מושלמות לאירוח לצד כוס תה או קפה, או סתם לנשנוש מתוק. המתכון פשוט וקל להכנה, ותמיד מצליח.