שווארמה ביתית עסיסית
זמן הכנה: 15 דקות + לילה השרייה זמן בישול: שעה
מצרכים:
- נתח שווארמה נקבה
- מלח
- פפריקה מתוקה
- פלפל שחור גרוס
- תבלין על האש/שווארמה
- מעט סילאן
- שמן זית
- בצל (פרוס דק)
אופן הכנה:
- ערב לפני: בקערה, ערבבו את כל התבלינים, הסילאן ושמן הזית. עסו את נתח השווארמה בתערובת התבלינים, כסו והכניסו למקרר למשך הלילה.
- ביום ההכנה: חממו תנור ל-180 מעלות.
- הוציאו את השווארמה מהמקרר, כסו היטב בנייר כסף והכניסו לתנור.
- אפו במשך שעה.
- הוציאו מהתנור וצננו היטב (ניתן להכניס למקרר לצינון מהיר).
- פרסו את השווארמה לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה.
- הגישו בפיתה או לאפה עם תוספות אהובות, כגון טחינה, חומוס, סלט ירקות ובצל מטוגן.
טיפ: להגשה חמה ופריכה, ניתן לטגן את פרוסות השווארמה במחבת חמה עם מעט שמן זית.
מתכון של מירה א.
Leave a Reply