שוקופאי יותר טעים משל בורגר ראנץ מתכון נדיר ב-15 דקות

2.9/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

 

זמן הכנה: 15 דקות דרגת קושי: קל

מרכיבים:

לבלילת הקרפ:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים
  • ¾ כוס מים
  • 1 כף שמן
  • קורט מלח

למילוי:

  • ממרח שוקולד לבחירתכם (נוטלה, שוקולד השחר, וכו')

לציפוי:

  • 2 ביצים
  • פירורי לחם זהובים
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבלילה: בקערה גדולה, טורפים יחד את החלב והביצים.
  2. מוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי טריפה מתמדת, עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
  3. מוסיפים את המים, השמן והמלח ומערבבים היטב.
  4. מטגנים את הקרפים: מחממים מחבת טפלון על אש בינונית. יוצקים מצקת מהבלילה למחבת ומשטחים אותה בתנועה סיבובית כדי ליצור קרפ דק. מטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה.
  5. ממלאים ומקפלים: מורחים שכבה נדיבה של ממרח שוקולד על כל קרפ. מקפלים את הקרפ לשניים, ואז שוב לשניים, ליצירת צורת משולש (שוקו פאי).
  6. מצפים ומטגנים: טובלים כל קרפ במילוי בביצה הטרופה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן חם עד להזהבה מכל הצדדים.
  7. מגישים: מעבירים את הקרפים המטוגנים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי שמן. מגישים חם ונהנים!

טיפים:

  • ניתן לגוון את המילוי עם תוספות כמו בננות פרוסות, תותים או אגוזים קצוצים.
  • להכנת קרפים דקים במיוחד, ניתן להוסיף עוד ¼ כוס מים לבלילה.
  • מומלץ להגיש את הקרפים המטוגנים לצד קצפת, גלידה או פירות טריים.

מתכון של נוי ביטון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *