שטרודל תפוחים וקינמון מהיר – מתכון קל וטעים שמוכן בצ'יק צ'ק! 🍎⏱️
זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: 20-25 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
-
לבצק:
- 2 כוסות קמח (כוס מידה סטנדרטית)
- 1 כף סוכר
- ⅓ כוס שמן
- 1 כוס מים רותחים
-
למילוי:
- 4 תפוחים, חתוכים לקוביות
- מיץ מחצי לימון
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- חמוציות (לא חובה)
- 1 כף קינמון (לא חובה)
- 1 ביצה טרופה (להברשה)
שטרודל תפוחים מהיר וטעים
מתכונים נוספים
מתכון שטרודל תפוחים מושלם: קינוח חם וטעים לכל אירוע
מתכון לבאבקה קינמון מושלמת: רכה, מתוקה וממכרת
מתכון קל לשושני תפוחים – קינוח מושלם לשבת בבוקר! ☕️🥐
אופן ההכנה:
-
מכינים את הבצק:
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והסוכר.
- מוסיפים את השמן והמים הרותחים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים עוד כדקה עד שהוא חלק וגמיש.
- יוצרים מהבצק גליל ארוך וחותכים ל-14 פרוסות שוות.
-
מכינים את המילוי:
- בסיר קטן, מערבבים את קוביות התפוחים, מיץ הלימון, הסוכר ותמצית הווניל.
- מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מתרככים ומפרישים נוזלים.
- ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים והתערובת מסמיכה.
- מסירים מהאש, מוסיפים חמוציות וקינמון (אם רוצים) ומצננים.
-
מרכיבים את השטרודלים:
- מרדדים כל כדור בצק למלבן דק על משטח מקומח קלות.
- מניחים כף גדושה מהמילוי לאורך מרכז המלבן.
- חותכים רצועות אלכסוניות משני צידי המילוי.
- מקפלים את הרצועות לסירוגין על המילוי, פעם מימין ופעם משמאל, ליצירת צורת שטרודל.
- מברישים בביצה טרופה.
-
אופים:
- מסדרים את השטרודלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהם מזהיבים ויפים.
מתכון של: חני קונאשילי
Leave a Reply