שניצלים מושלמים וקלים להכנה
זמן הכנה: 30 דקות השרייה + 15 דקות הכנה וטיגון
מצרכים:
לשניצלים:
- 1 ק"ג חזה עוף פרוס דק או פילה חזה עוף
- פירורי לחם זהובים (כחצי קילו)
- ½ כוס שומשום
- שמן צמחי לטיגון
לבלילה:
- 3 ביצים
- 2-3 שיני שום כתושות
- 1 כף אבקת מרק עוף (ללא מונוסודיום גלוטמט)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית תבלין גריל עוף
- 1 כפית פפריקה מתוקה
שניצלונים קריספיים – חן במטבח
מתכונים נוספים
השניצל הכי טעים והכי קריספי מתכון מנצח
שניצלונים קריספיים מתכון היסטרי
שניצל תירס המתכון הכי מוצלח
אופן הכנה:
- הכנת הבלילה: בקערה גדולה, טרפו היטב את הביצים, השום הכתוש, אבקת המרק, המלח, תבלין הגריל והפפריקה המתוקה.
- השריית העוף: הכניסו את נתחי חזה העוף לקערת הבלילה, ערבבו היטב וודאו שכל הנתחים מצופים בבלילה. השרו את העוף בבלילה למשך 30 דקות.
- הכנת הציפוי: בצלחת נפרדת, ערבבו את פירורי הלחם והשומשום.
- ציפוי השניצלים: הוציאו את נתחי העוף מהבלילה, טבלו אותם היטב בתערובת פירורי הלחם והשומשום משני הצדדים.
- טיגון: חממו שמן צמחי במחבת רחבה. כשהשמן חם, הכניסו את השניצלים בזהירות וטגנו עד להזהבה משני הצדדים (2-3 דקות לכל צד לשניצלים דקים, יותר לשניצלים עבים).
- הגשה: הגישו חם לצד קטשופ, מיונז, או תוספות אהובות אחרות.
טיפ: ניתן להוסיף לתערובת פירורי הלחם גם מעט קמח, פירורי לחם פנקו או תבלינים נוספים לפי הטעם.
מתכון של לאה מאיר.
Leave a Reply