תפוחי אדמה בתנור בניחוח כורכום ושום
זמן הכנה: כ-5 דקות זמן בישול: כ-30 דקות סה"כ: כ-35 דקות
מצרכים:
- 3 תפוחי אדמה אדומים, פרוסים
- 1/2 כף כורכום
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- שמן זית
- 1/4 כפית טימין יבש
- 4 שיני שום כתושות
- 2/3 כוס מים רותחים
- 1 בצל בינוני, קצוץ
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב עליון-תחתון או גריל.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית אפייה.
- מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
- בקערה, מערבבים את הכורכום, המלח, הפלפל, שמן הזית, הטימין, השום והמים הרותחים.
- מוסיפים את הבצל המטוגן לתערובת שבקערה.
- יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה שבתבנית.
- מכסים את התבנית היטב בנייר כסף.
- אופים כ-20 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים עד הזהבה והתרככות תפוחי האדמה (כ-10 דקות נוספות).
- מוציאים מהתנור ומגישים חם.
טיפ: ניתן להוסיף לתערובת עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה קצוצים.
מתכון של מוריה.
Leave a Reply