תפוחי אדמה צלויים בתנור עם בצל המתכון הכי טעים בעולם

3/5 - למתכון דירוג של 23 חובבי בישול

תפוחי אדמה בתנור בניחוח כורכום ושום

זמן הכנה: כ-5 דקות זמן בישול: כ-30 דקות סה"כ: כ-35 דקות

מצרכים:

  • 3 תפוחי אדמה אדומים, פרוסים
  • 1/2 כף כורכום
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן זית
  • 1/4 כפית טימין יבש
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2/3 כוס מים רותחים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב עליון-תחתון או גריל.
  2. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית אפייה.
  3. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
  4. בקערה, מערבבים את הכורכום, המלח, הפלפל, שמן הזית, הטימין, השום והמים הרותחים.
  5. מוסיפים את הבצל המטוגן לתערובת שבקערה.
  6. יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה שבתבנית.
  7. מכסים את התבנית היטב בנייר כסף.
  8. אופים כ-20 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים עד הזהבה והתרככות תפוחי האדמה (כ-10 דקות נוספות).
  9. מוציאים מהתנור ומגישים חם.

טיפ: ניתן להוסיף לתערובת עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה קצוצים.

מתכון של מוריה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *