בקלאווה אגוזים מהממת

בקלאווה אגוזים מהממת
3/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

בקלאווה מושלמת

מתכון מאת שובל כהן מרדכי

בקלאווה נהדרת, ספוגה בסירופ מלאה באגוזים, קלה להכנה ומרשימה ביופייה.

מצרכים:

  • חבילת בצק פילו
  • כוס סוכר
  • כפית מי וורדים
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כוסות פיסטוקים
  • 3 כוסות אגוזי מלך
  • 2 וחצי כפיות קינמון
  • כ-200 גרם מחמאה/חמאה

שימו לב: השתמשו בכוס לשתייה חמה ולא חד פעמית למדידת הכמויות.

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את האגוזים (פיסטוקים ואגוזי מלך) עם הקינמון ושמים בצד.
  2. בסיר קטן, שמים כוס מים, מי וורדים, מיץ לימון וסוכר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מבשלים עוד 5 דקות ומכבים את האש ומניחים לסירופ להתקרר.
  3. ממיסים את המחמאה/חמאה.
  4. מורחים תבנית במחמאה המומסת.
  5. מניחים 8 שכבות של בצק פילו בתבנית, כאשר מורחים כל שכבה במחמאה.
  6. מפזרים חצי מכמות האגוזים הטחונים על שכבות הפילו.
  7. מניחים 6 שכבות נוספות של בצק פילו, כאשר מורחים כל שכבה במחמאה.
  8. מפזרים את יתרת האגוזים הטחונים.
  9. מניחים 8 שכבות נוספות של בצק פילו, כאשר מורחים כל שכבה במחמאה. מורחים גם את השכבה העליונה במחמאה.
  10. חותכים את הבקלאווה בצורת יהלום.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 35 דקות, או עד שהבקלאווה מזהיבה.
  12. מיד לאחר שהבקלאווה יוצאת מהתנור, שופכים עליה את סירופ הסוכר שהתקרר.
  13. מניחים לבקלאווה לספוג את הסירופ במשך מספר שעות לפני ההגשה.

הערות:

  • ניתן לקשט את הבקלאווה באגוזים טחונים.
  • גודל התבנית משפיע על כמות הבצק שתצטרכו. במידה ואתם משתמשים בתבנית גדולה יותר, הגדילו את הכמויות בהתאם.