בקלאווה מושלמת
מתכון מאת שובל כהן מרדכי
בקלאווה נהדרת, ספוגה בסירופ מלאה באגוזים, קלה להכנה ומרשימה ביופייה.
מצרכים:
- חבילת בצק פילו
- כוס סוכר
- כפית מי וורדים
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כוסות פיסטוקים
- 3 כוסות אגוזי מלך
- 2 וחצי כפיות קינמון
- כ-200 גרם מחמאה/חמאה
שימו לב: השתמשו בכוס לשתייה חמה ולא חד פעמית למדידת הכמויות.
אופן ההכנה:
- טוחנים את האגוזים (פיסטוקים ואגוזי מלך) עם הקינמון ושמים בצד.
- בסיר קטן, שמים כוס מים, מי וורדים, מיץ לימון וסוכר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מבשלים עוד 5 דקות ומכבים את האש ומניחים לסירופ להתקרר.
- ממיסים את המחמאה/חמאה.
- מורחים תבנית במחמאה המומסת.
- מניחים 8 שכבות של בצק פילו בתבנית, כאשר מורחים כל שכבה במחמאה.
- מפזרים חצי מכמות האגוזים הטחונים על שכבות הפילו.
- מניחים 6 שכבות נוספות של בצק פילו, כאשר מורחים כל שכבה במחמאה.
- מפזרים את יתרת האגוזים הטחונים.
- מניחים 8 שכבות נוספות של בצק פילו, כאשר מורחים כל שכבה במחמאה. מורחים גם את השכבה העליונה במחמאה.
- חותכים את הבקלאווה בצורת יהלום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 35 דקות, או עד שהבקלאווה מזהיבה.
- מיד לאחר שהבקלאווה יוצאת מהתנור, שופכים עליה את סירופ הסוכר שהתקרר.
- מניחים לבקלאווה לספוג את הסירופ במשך מספר שעות לפני ההגשה.
הערות:
- ניתן לקשט את הבקלאווה באגוזים טחונים.
- גודל התבנית משפיע על כמות הבצק שתצטרכו. במידה ואתם משתמשים בתבנית גדולה יותר, הגדילו את הכמויות בהתאם.
Leave a Reply