סלט ירקות עם קוביות בטטה, בולגרית ואגוזי מלך
מרכיבים:
- 2 סוגי חסה: רגילה + סלנובה, חתוכים
- עגבניות שרי, חצויות
- מלפפון, חתוך גס
- גמבה בצבעים (צהובה, אדומה, ירוקה), חתוכה
- בצל סגול, פרוס לרצועות
- אגוזי מלך או צנוברים, קלויים קלות
- בטטה קטנה, מבושלת וחתוכה לקוביות, מוקפצת קלות עם שמן זית, מלח ופלפל
- קוביות גבינה בולגרית מעודנת
- מיץ מלימון שלם
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- זעתר
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו את החסות, העגבניות, המלפפון, הגמבה והבצל הסגול.
- פזרו מעל את האגוזים/צנוברים הקלויים וקוביות הבטטה.
- סדרו מסביב את קוביות הגבינה הבולגרית.
- תבלו במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
- פזרו מעט זעתר על קוביות הבולגרית.
סלט קיסר עם קרוטונים ביתיים – סופר מיוחד לשבועות!
מתכונים נוספים
סלט חצילים במיונז מתכון נדיר
סלט חצילים במיונז מתכון נדיר
סלט טורקי אמיתי ללא בישול ב-5 דקות
סלט כרוב מקורמל עם שקדים ונודלס
מרכיבים:
- 1 כרוב לבן בינוני, חתוך לרצועות
- 100 גרם שקדים מולבנים, פרוסים
- 1 שקית נודלס (מג'יק) פרווה
- 4 כפות סוכר חום דמררה בהיר
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפיות חרדל דיז'ון
- 3 כפות חומץ
- מיץ מחצי לימון
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 1-2 שיני שום, כתושות (תלוי בגודל הכרוב)
- (אופציונלי) חופן חמוציות
אופן ההכנה:
- הכנת הקראנץ':
- בסיר קטן, קרמלו את הסוכר על אש נמוכה.
- הוסיפו את השקדים והנודלס השבורים וערבבו עד שהכל מצופה.
- העבירו לצלחת והניחו להתקרר.
- הכנת הרוטב:
- ערבבו את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
- הרכבת הסלט:
- ערבבו את הכרוב עם הרוטב.
- פזרו מעל את הקראנץ' מהשקדים והנודלס.
- הוסיפו חמוציות אם רוצים.
סלט גזר פקאן סיני
מרכיבים:
- 5-6 גזרים
- חופן פקאן סיני מסוכר, קצוץ גס
- ¼ צרור עירית, קצוצה
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כפית שטוחה סוכר חום
- 1 כפית שטוחה חרדל דיז'ון
- 1 כפית דבש
- 2 כפות חומץ
- שמן זית
- מעט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- חתכו את הגזרים לגפרורים/מקלות בעזרת מנדולינה.
- ערבבו את כל מרכיבי הרוטב.
- הוסיפו לגזרים את העירית והרוטב וערבבו היטב.
- פזרו מעל את הפקאן הסיני הקצוץ.
מתכון של סיון אוחיון אברגל.
Leave a Reply