4 סלטים מיוחדים לשבועות שפשוט חובה להכין

2.1/5 - למתכון דירוג של 12 חובבי בישול

סלט ירקות עם קוביות בטטה, בולגרית ואגוזי מלך

מרכיבים:

  • 2 סוגי חסה: רגילה + סלנובה, חתוכים
  • עגבניות שרי, חצויות
  • מלפפון, חתוך גס
  • גמבה בצבעים (צהובה, אדומה, ירוקה), חתוכה
  • בצל סגול, פרוס לרצועות
  • אגוזי מלך או צנוברים, קלויים קלות
  • בטטה קטנה, מבושלת וחתוכה לקוביות, מוקפצת קלות עם שמן זית, מלח ופלפל
  • קוביות גבינה בולגרית מעודנת
  • מיץ מלימון שלם
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • זעתר

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו את החסות, העגבניות, המלפפון, הגמבה והבצל הסגול.
  2. פזרו מעל את האגוזים/צנוברים הקלויים וקוביות הבטטה.
  3. סדרו מסביב את קוביות הגבינה הבולגרית.
  4. תבלו במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
  5. פזרו מעט זעתר על קוביות הבולגרית.

מתכונים נוספים

סלט חצילים במיונז מתכון נדיר
סלט חצילים במיונז מתכון נדיר
סלט טורקי אמיתי ללא בישול ב-5 דקות

סלט כרוב מקורמל עם שקדים ונודלס

מרכיבים:

  • 1 כרוב לבן בינוני, חתוך לרצועות
  • 100 גרם שקדים מולבנים, פרוסים
  • 1 שקית נודלס (מג'יק) פרווה
  • 4 כפות סוכר חום דמררה בהיר
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 3 כפות חומץ
  • מיץ מחצי לימון
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1-2 שיני שום, כתושות (תלוי בגודל הכרוב)
  • (אופציונלי) חופן חמוציות

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקראנץ':
    • בסיר קטן, קרמלו את הסוכר על אש נמוכה.
    • הוסיפו את השקדים והנודלס השבורים וערבבו עד שהכל מצופה.
    • העבירו לצלחת והניחו להתקרר.
  2. הכנת הרוטב:
    • ערבבו את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
  3. הרכבת הסלט:
    • ערבבו את הכרוב עם הרוטב.
    • פזרו מעל את הקראנץ' מהשקדים והנודלס.
    • הוסיפו חמוציות אם רוצים.

סלט גזר פקאן סיני

מרכיבים:

  • 5-6 גזרים
  • חופן פקאן סיני מסוכר, קצוץ גס
  • ¼ צרור עירית, קצוצה
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כפית שטוחה סוכר חום
  • 1 כפית שטוחה חרדל דיז'ון
  • 1 כפית דבש
  • 2 כפות חומץ
  • שמן זית
  • מעט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. חתכו את הגזרים לגפרורים/מקלות בעזרת מנדולינה.
  2. ערבבו את כל מרכיבי הרוטב.
  3. הוסיפו לגזרים את העירית והרוטב וערבבו היטב.
  4. פזרו מעל את הפקאן הסיני הקצוץ.

מתכון של סיון אוחיון אברגל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *