עוגת תפוחים הכי טעימה בעולם

עוגת תפוחים מושלמת
2.2/5 - למתכון דירוג של 15 חובבי בישול

עוגת תפוחים הכי טעימה בעולם

עוגת תפוחים של פעם היא קינוח אהוב ומוכר בכל בית, ויש לכך סיבות טובות: היא קלה להכנה, מתאימה לכל אירוע, וכל אחד אוהב אותה!
המתכון הבסיסי לעוגת תפוחים פשוט למדי: מערבבים קמח, סוכר, ביצים, שמן ותבלינים, מוסיפים תפוחים חתוכים ומערבבים שוב. אופים בתנור עד שהעוגה מזהיבה, ונהנים!
עם זאת, קיימות וריאציות רבות למתכון הקלאסי. ניתן להוסיף לבצק אגוזים, צימוקים, שוקולד או תבלינים מיוחדים, כמו קינמון או אגוז מוסקט. ניתן גם להשתמש בסוגים שונים של תפוחים, כמו גרני סמית' או פינק ליידי, ולקבל טעמים ומרקמים שונים.

מתכון מומלץ של עוגת תפוחים של סבתות של ניקי ב.

מתכונים נוספים:

עוגת תפוחים מעלפת מתכון נדיר וקל
עוגת תפוזים מעלפת: ריח של ילדות ותפוזים טריים

עוגת תפוחים של פעם מתכון של שרה יוסף

עוגת תפוחים של פעם
מצרכים:

4 ביצים שלמות גודל לארג'
2 ורבע כוסות קמח רגיל
כוס חד פעמי 200 מ"ל
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר דמררה
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
1/2 כוס אגוזים טחונים גס
1/2 כוס צימוקים
1 כוס שמן
4 תפוחים גרנד סמית
1/2 כוס מים
1 כפית קינמון אפשר קצת יותר

אופן הכנה:
1. לחתוך את התפוחים עם הקליפה לקוביות קטנות .
2. לשים בסיר עם חצי כוס מים וחצי כוס סוכר דמררה ולבשל כמה דקות כשרותח לכבות את הגז להוסיף כפית קינמון לערבב ולקרר מעט.
3. להקציף ביצים שלמות עם 3/4 כוס סוכר לקצף תפוח להנמיח את מהירות המיקסר ולהוסיף כוס שמן להמשיך להקציף ולהוסיף קמח ואבקת אפיה אגוזים וצימוקים ולהוסיף את התפוחים לערבב .
4. לשמן תבנית מעט בתחתית לפזר מעל מעט סוכר ומסביב לשים נייר אפיה להוסיף את הבלילה ולאפות 180 מעלות 45 דקות .
5. כשמוכן להוציא לקרר מעט ואז להפוך על צלחת לפזר אבקת סוכר .
6. אפשר בסיר פלא או תבנית24.
7. הכל בכוס חד פעמי קר 200 מ"ל.
8. מתכון נוסף של עוגת תפוחים בתחתית העמוד.

עוגת תפוחים מושלמת של לאה מאיר:

עוגת תפוחים מושלמת
מצרכים:

להצלחת עוגת התפוחים יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
תבנית מלבנית גדולה 32×25 או תבנית עגולה 26.
לקישוט רק אם רוצים
אגוזי מלך או אגוזי פקאן סיני (אני פיזרתי פירורי אגוזי פקאן סיני).
לקערת התפוחים
4 תפוחי עץ ירוקים בינוניים מסוג גרנד סמית.
1 כף קינמון.
2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה) או 2 כפות סוכר חום כהה.
1 כף מיץ לימון סחוט.
לקערת תערובת העוגה
4 ביצים L בטמפרטורת החדר.
קורט מלח.
1 כוס סוכר (200 גרם, ניתן לערבב חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום בהיר (דמררה).
1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
1 כוס שמן (200 גרם).
חצי כפית תמצית וניל.
קורט ציפורן טחון (אפשר לוותר).
2 כוסות קמח תופח מנופה (280 גרם), או אפשר להחליף את הקמח התופח ב-2 קמח רגיל מנופה + שקית אבקת אפייה (10 גרם).

אופן הכנה:
1. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות .
2. משמנים את תבנית האפייה בשמן מעט ומפזרים סוכר בתחתית ובדפנות התבנית, מנערים מעודפי הסוכר.
3. הכנת התפוחים – חותכים את התפוחים לקוביות קטנות (אפשר עם הקליפה) או לגרד אותם במגרדת על הצד הגס שמים בקערה, מוסיפים את הקינמון, סוכר ומיץ הלימון ומערבבים היטב ושמים בצד.
4. הכנת תערובת העוגה – בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם קורט המלח, סוכר, סוכר וניל בעזרת מטרפה ידנית 2-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את השמן, תמצית וניל, ציפורן טחון וממשיכים לטרוף היטב .
5. מוסיפים את הקמח התופח או הקמח הרגיל + אבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה .
6. מוסיפים את התפוחים לתערובת העוגה ובתנועות קיפול בעזרת מרית מערבבים עד שמקבלת תערובת אחידה .
7. מפזרים כאמור רק אם רוצים את האגוזים מעל, יוצקים את תערובת העוגה לתבנית האפייה, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מכניסים לתנור ואופים 45-55 דקות, עד שהבית מתמלא ניחוח נהדר וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
8. ממליצה לקרר היטב את העוגה לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית לכלי הגשה.
9. אפשר לפזר מעליה אבקת סוכר.
כדאי לדעת ש:
לא צריך לקלף את התפוחים, אפשר להקפיא את העוגה, אפשר להכין במיקסר את העוגה.
זהו מוכן! כדאי נסו, כל אחד יכול להצליח, גם המתקשים באפייה, מבטיחה לכם שכל פעם שתאפו את העוגה תקבלו מחיאות כפיים, נו… אז למה אתם מחכים….
בתיאבון! אז… כנסו למטבח וספרו איך היה .