טארט טאטן מתכון קל כמו בצרפת
טארט טאטן הוא קינוח צרפתי מסורתי פופולרי, המורכב מתפוחים מקורמלים המצופים בבצק פריך. הטארט נחשב לקינוח פשוט להכנה, אך הוא דורש קצת תשומת לב לפרטים כדי לקבל את התוצאה המושלמת.
מקור המתכון
מקורו של טארט טאטן אינו ברור לחלוטין, אך ישנן מספר גרסאות היסטוריות. אחת הגרסאות הפופולריות ביותר טוענת שהמתכון נוצר בשנת 1889 על ידי אחיות טאטן, בעלות מסעדה בעיר לנגדוק שבצרפת. הן התכוונו להכין טארט פאי, אך טעו והשתמשו בחמאה במקום בשומן. התפוחים נשרפו בתחתית המחבת, והאחיות החליטו להפוך את המחבת ולהגיש את התפוחים עם הבצק מלמעלה.
טיפים
- חשוב להשתמש בתפוחי עץ גרני סמית' למילוי הטארט, מכיוון שהם עסיסיים ומתקרמלים היטב.
- אם אתם רוצים לקבל קרמל כהה יותר, ניתן להוסיף לסיר 1 כף של דבש או סילאן.
- כדי למנוע מהבצק להישרף בזמן האפייה, ניתן לכסות את הטארט בנייר אפייה בחלק העליון למשך 20 דקות הראשונות של האפייה.
וריאציות ושיפורים
- ניתן להוסיף לתפוחים את המרכיבים הבאים:
- חתיכות של אגוזים או שקדים
- עלי נענע או מרווה
- מעט קפה או קקאו
- ניתן להחליף את התפוחים במרכיבים אחרים, כגון:
- אגסים
- בננות
- פירות יער
דרגת קושי בסולם קל בינוני קשה
קל
זמן הכנה נדרש
כ-1 שעה
מצרכים:
לבצק:
300 גרם חמאה
4 כפות סוכר
1 כף סוכר וניל
מעט חלב
2 ביצים
4 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה
מעט מלח
למילוי:
10 תפוחים מזן גראן סמית(תפוח ירוק) קלופים וחצויים ללא ליבה
200 גרם חמאה
1.5 כוסות סוכר
תבנית פאי בגודל 26
אופן הכנה:
- במעבד מזון מערבבים את החמאה והסוכר עד לקבלת משחה חלקה.
- מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים עד לקבלת בצק חלק.
- עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה עד שעה.
- במחבת כבדה ממיסים את הסוכר והחמאה תוך בחישה מתמדה,עד שהסוכר מתחיל להסמיך ומקבל גוון זהבהב חום (ייתכן שהסוכר והחמאה יפרדו זה מזה).
- מכניסים את חצאי התפוחים לתוך הקרמל שנוצר ומבשלים מכל צד דקות אחדות,עד שהתפוחים מתרככים והופכים חומים גם הם.
- משמנים תבנית פאי בגודל 26.
- מניחים את התפוחים במעגלים צפופים יחסית,כשהחלק העגול של התפוח פונה כלפי מטה.
- מרדדים עיגול בצק בקוטר 28,מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים מעל התפוחים.
- מסלקים את שאריות הבצק ומחוררים אותו בעזרת מזלג.
- אופים 20-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- שמוציאים את הטארט מהתנור,ממתינים כ-15 דקות והופכים על צלחות הגשה.
- טעים מאוד שמוגש לצידו רוטב וניל,קרם פרש,קצפת או אפילו אבקת סוכר מעל.
משהו בתהליך ההכנה לא ברור מספיק?
קבלו סרטון עם מתכון נוסף של טארט טאטן (שימו לב זהו מתכון נוסף ולא סרטון למתכון שמופיע למעלה)
Leave a Reply