עוגת גבינה עננים מתכון נדיר וכלכך קל להכנה

2.6/5 - למתכון דירוג של 125 חובבי בישול

מצרכים:

  • 6 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • 3 גביעי גבינה לבנה (5% או 9%)
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 שקיקי סוכר וניל

אופן ההכנה:

  1. מקציפים: מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  2. מערבבים: בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, חצי כוס הסוכר הנותרת, הקורנפלור וסוכר הוניל והחלמונים.
  3. מאחדים: מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. אופים: יוצקים את התערובת לתבנית רינג בקוטר 26 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות, ולאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים כ-50 דקות נוספות, או עד שהעוגה יציבה וקפיצית למגע.
  5. מצננים: מצננים את העוגה לחלוטין לפני ההגשה.

בתאבון!

מתכון של דורית אבטליון שריקר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *