מתכון לתפוח אדמה מדורה בתנור: טעם של קומזיץ בלי לצאת מהבית

2.9/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

תפוחי אדמה אפויים במלח גס

מצרכים:

  • תפוחי אדמה (כמות לפי הצורך)
  • כוס מלח גס

אופן ההכנה:

  1. שטפו היטב את תפוחי האדמה, השאירו את הקליפה.
  2. ייבשו היטב את תפוחי האדמה.
  3. הניחו נייר אפייה על תבנית התנור.
  4. פזרו את המלח הגס על נייר האפייה שבתבנית.
  5. הניחו את תפוחי האדמה על שכבת המלח שבתבנית.
  6. הכניסו את התבנית לתנור קר. הדליקו את התנור ל-240 מעלות טורבו. (חשוב להכניס את תפוחי האדמה לתנור קר כדי שיקבלו את החום בהדרגה).
  7. אפו את תפוחי האדמה ב-240 מעלות למשך 40 דקות.
  8. הנמיכו את חום התנור ל-200 מעלות והמשיכו לאפות כחצי שעה נוספת.
  9. בדקו את תפוחי האדמה בעזרת מזלג. אם המזלג ננעץ בקלות במרכז תפוח האדמה, הוא מוכן.
  10. הוציאו את תפוחי האדמה מהתנור והגישו חם.

בתאבון!

מתכון של אורטל עמוס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *