עוגת גבינה אפויה
מרכיבים:
לעוגה:
- 6 ביצים
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 כוס סוכר (חד פעמי שתייה קרה)
- 3 כפות קורנפלור
- 2 סוכר וניל
- 1 כף אינסטנט וניל
- גרידה מחצי לימון
לציפוי:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- ½ כוס חלב
- 2 כפות סוכר
- שארית אינסטנט וניל מהשקית
לקישוט:
- 2 קוביות שוקולד מריר מגורד
עוגת גבינה אוראו ללא אפייה – חן במטבח
מתכונים נוספים
עוגת גבינה עננים מתכון נדיר וכלכך קל להכנה
עוגת גבינה פירורים קלאסית נימוחה בפה
עוגת גבינה פשוט מושלמת מתכון קל להכנה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם ¾ כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה, החלמונים, סוכר וניל, קורנפלור, 3 כפות אינסטנט וניל וגרידת לימון.
- מקפלים את קצף החלבונים בעדינות לתערובת הגבינה.
- משמנים תבנית 24 ס"מ ויוצקים את התערובת לתבנית.
- אופים ב-220 מעלות למשך 10 דקות.
- מורידים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות במשך שעה ועשרים דקות.
- משאירים את העוגה בתנור הכבוי במשך שעה נוספת.
- להכנת הציפוי, מקציפים יחד את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר ושארית האינסטנט וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצפים אותה בקצפת.
- מפזרים מעל את השוקולד המגורר ומגישים.
הערות:
- ניתן להשתמש בגבינה לבנה 9% במקום 5%.
- ניתן להוסיף לתערובת העוגה פירות יבשים או אגוזים קצוצים.
- מומלץ להגיש את העוגה כשהיא קרה.
בתאבון!
מתכון של דורית אלישע.
Leave a Reply