שום קונפי כמו במסעדה

דרגו את המתכון

שום קונפי

מרכיבים:

  • שפע שיני שום טריות, קלופות
  • שמן זית
  • גבעולי טימין טריים
  • גבעולי מרווה טריים
  • מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את שיני השום בסיר.
  2. מפזרים מעל השום בנדיבות מלח גס (כחצי כפית).
  3. מוסיפים את גבעולי הטימין והמרווה לסיר.
  4. יוצקים שמן זית עד לכיסוי מלא של שיני השום.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות, ואופים במשך שעה עד שעה ורבע.
  6. בתאבון!

טיפ: השום הקונפי המוכן מצוין למריחה על לחם, לתיבול פסטות, תבשילים ועוד. ניתן לשמור אותו בצנצנת אטומה במקרר למשך מספר שבועות.

מתכון של רחלי שכטר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *