מצרכים:
- 2 בצלים גדולים, פרוסים
- 2 כוסות אורז בסמטי סוגת
- 2 כוסות עדשים ירוקות
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- ½ כפית ראס אל חנות
- 1 כף שטוחה כמון
- 5 כוסות מים רותחים
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח שטוחה
מג'דרה – חן במטבח
מתכונים נוספים
אגרול מדפי אורז מתכון משגע
אורז עם חומוס ושמיר מתכון של פעם בחיים
אורז עם איטריות ובצל מתכון משגע
אופן ההכנה:
- טגנו את הבצל בסיר במשך 7 דקות, עד להזהבה.
- הוסיפו את האורז וטגנו במשך 3 דקות נוספות.
- הוסיפו את העדשים וטגנו במשך 5 דקות נוספות.
- הוסיפו את התבלינים (אבקת מרק, ראס אל חנות, כמון, פלפל שחור ומלח) וערבבו היטב.
- הוסיפו את המים הרותחים, ערבבו והביאו לרתיחה.
- הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו במשך 20 דקות.
- בדקו את האורז והעדשים – אם הם רכים, כבו את האש. אם לא, המשיכו לבשל עוד כמה דקות.
- טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך.
בתאבון!
מתכון של אורטל עמרם.
Leave a Reply