צלי בשר עם פטריות, תפוחי אדמה ויין אדום
מרכיבים:
- נתח שלם של צלי מספר 5 טרי
- חבילת מיני תפוחי אדמה (שטופים ומורתחים חלקית)
- 3 חבילות פטריות (טריות ומשומרות)
- 3 בצלים, חתוכים לרצועות
- 6-7 שיני שום שלמות
- 1/3 כוס יין אדום חצי יבש
- סילאן
- תבלינים: מלח, פלפל שחור ולבן, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון, עלי דפנה, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, תבלין לצלי, חרדל (לא חובה), קינמון (לא חובה)
- אבקת מרק בצל
- רוטב לצלי (קנור/אוסם)
אופן ההכנה:
- סגירת הבשר: בסיר רחב וחם, טגנו את הצלי במשך 3 דקות מכל צד.
- הרתחת הבשר: העבירו את הצלי לסיר עמוק עם מים, בצל חתוך, עלי דפנה, סלרי חצוי ופלפל אנגלי. בשלו כשעתיים וחצי עד שהבשר רך (בסיר לחץ זמן הבישול יתקצר). הוציאו את הנתח, צננו וחתכו לפרוסות דקות. שמרו את ציר הבשר.
- הכנת הרוטב: בסיר רחב, טגנו את הבצלים עד להזהבה. הוסיפו פטריות ושום, אבקת מרק בצל, רוטב לצלי ותבלינים (מלח, פלפל שחור ולבן, כורכום, פפריקה, כמון, עלי דפנה, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, תבלין לצלי, חרדל). הוסיפו את פרוסות הבשר וצרבו קלות. זלפו סילאן ויין אדום.
- הוספת תפוחי אדמה וציר: סדרו את תפוחי האדמה מסביב לבשר. הוסיפו 2 וחצי כוסות מציר הבשר ומים רותחים עד כיסוי הבשר.
- בישול: הביאו לרתיחה על להבה גבוהה, הנמיכו את הלהבה ובשלו כשעה. העבירו לתנור שחומם מראש ל-200-210 מעלות עם מכסה, עד שהבשר רך מאוד. הסירו את המכסה והשחימו מספר דקות.
טיפים:
- ניתן להרתיח את הבשר יום לפני ולשמור במקרר.
- ניתן לפזר מעט קינמון מעל הבשר לפני ההשחמה (לא חובה).
- טעמו את הרוטב והתאימו את התיבול לפי טעמכם.
בתאבון!
מתכון של סיון אוחיון אברגל.
Leave a Reply