עוגת שוקולד מהירה במיקרוגל
מצרכים:
לבלילה:
- 1 כוס קמח
- 1 כוס סוכר
- ¼ כוס קקאו
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס שוקולית
- ½ כוס שמן
- 4 ביצים
- 1 כוס מים רותחים
לציפוי:
- 1 חבילת שוקולד מריר
- ½ חבילת שוקולד ריצ'
עוגת שוקולד יומולדת – חן במטבח
מתכונים נוספים
עוגת שמנת עשירה שמכינים ב-10 דקות
עוגת טירמיסו מעלפת ב-5 דקות
עוגת גבינה נוסטלגית מתכון נדיר
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו היטב את כל מרכיבי הבלילה בעזרת מטרפה ידנית, עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
- הכינו את הציפוי: המיסו את השוקולד המריר והריצ' יחד בשיטת בן-מארי (הניחו את השוקולד בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים, מבלי שהקערה תיגע במים). ערבבו עד להמסה מלאה והימנעו מחימום יתר.
- שפכו את הבלילה לתבנית מתאימה למיקרוגל.
- הכניסו את התבנית למיקרוגל והפעילו למשך 6 דקות.
- לאחר שהעוגה מוכנה, הוציאו אותה מהמיקרוגל והניחו לה להתקרר לחלוטין.
- צפו את העוגה הקרה בציפוי השוקולד המומס.
- לקישוט, ניתן לפזר מעל סוכריות צבעוניות, קוקוס טחון או שוקולד מגורד.
בתאבון!
מתכון של מיכל גרוסמן
Leave a Reply