מצרכים:
- 6 תפוחי אדמה
- 3 בצלים מטוגנים
- 2 ביצים
- מיכל שמנת להקצפה 38% (או שמנת פרווה)
- כוס קמח תופח
- 1.5 כפות אבקת מרק עוף
- חבילה פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
- (אופציונלי) חבילת פטריות שמפיניון חתוכות ומוזהבות
קיגל תפוחי אדמה
מתכונים נוספים
אורז עם איטריות ובצל מתכון משגע
מתכון קל לסירות תפוחי אדמה במילוי בשר בתנור
מאפה גבינה מהיר מהיר: טעים, קל, ממכר
אופן הכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים כ-25 דקות, עד שהם מתרככים מעט אך לא לגמרי.
- מועכים את תפוחי האדמה המבושלים בעזרת הידיים או מזלג לגושים קטנים (לא למרקם של פירה).
- בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה המעוכים עם שאר המצרכים: בצל מטוגן, ביצים, שמנת, קמח תופח, אבקת מרק עוף ופטרוזיליה קצוצה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- (אופציונלי) ניתן להוסיף לתערובת גם פטריות שמפיניון חתוכות ומוזהבות.
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מאורכת בגודל 20X30 ס"מ.
- מרססים את הקוגל במעט שמן, למניעת התייבשות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס במשך כשעה, או עד שהקוגל מזהיב.
טיפ: ניתן להגיש את הקוגל חם או קר, לצד סלט ירוק מרענן. בתאבון!
מתכון של מירי גולני.
Leave a Reply