עוגת שוקולד ללא גלוטן מתכון מדהים

3.7/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

עוגת שוקולד בחושה ללא גלוטן

מרכיבים:

לעוגה:

  • 8 ביצים גדולות (L), מופרדות
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח ללא גלוטן (או קמח תופח רגיל/קמח תופח כשר לפסח)
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1 ו-3/4 כוסות (350 גרם) סוכר
  • 1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) אבקת שוקולית
  • 1 כף (10 גרם) אבקת קקאו
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים קרים

לסירופ סוכר:

  • 2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים

לגאנש שוקולד:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת צמחית או מתוקה להקצפה
  • 1 כף (20 גרם) דבש/מייפל/סילאן

אופן ההכנה:

  1. הקצפת חלבונים: בקערת מיקסר עם וו הקצפה, הקציפו את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב מאוד.
  2. טחינת יבשים: במעבד מזון, טחנו את הקמח, השוקולד המריר, הסוכר הנותר, אבקת השוקולית ואבקת הקקאו לאבקה.
  3. איחוד חומרים רטובים: הוסיפו לקצף החלבונים, בהדרגה ובמהירות נמוכה, את החלמונים, השמן והמים הקרים. ערבבו עד לאיחוד.
  4. הוספת יבשים: הוסיפו את תערובת היבשים לקערת המיקסר וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. אפייה: חממו תנור ל-160 מעלות טורבו. שפכו את התערובת לתבנית מרובעת גדולה (32×40 ס"מ), משומנת היטב. אפו כ-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. סירופ סוכר: בסיר קטן, בשלו את המים וסוכר הווניל עד להמסה.
  7. הרטבת העוגה: הוציאו את העוגה מהתנור וקררו כ-10 דקות. שפכו את סירופ הסוכר החם על העוגה באופן שווה.
  8. גאנש שוקולד: המיסו את השוקולד המריר עם השמנת והדבש/מייפל/סילאן עד לקבלת תערובת אחידה. קררו כ-15 דקות.
  9. ציפוי והגשה: שפכו את הגאנש על העוגה באופן שווה. חתכו לריבועים והגישו.

טיפים:

  • ניתן לקשט את העוגה בתוספות שאוהבים, כמו סוכריות צבעוניות, פירות יער או אגוזים קצוצים.
  • ניתן להכין את העוגה מראש ולשמור במקרר עד להגשה.

בתאבון!

מתכון של לאה מאיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *