לחמניות יוגורט מתכון מיוחד

3.6/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

מרכיבים:

  • 4 כוסות קמח (אוניברסלי)
  • 2 גביעי יוגורט (רגיל או במתיקות מעודנת)
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • (אופציונלי) ¼ כוס מים פושרים
  • שומשום

אופן ההכנה:

  1. לישה: בקערה גדולה, ללוש את הקמח, היוגורט, המלח, שמן הזית ואבקת האפייה עד לקבלת בצק רך ואחיד. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו בהדרגה את המים הפושרים.
  2. מנוחה: כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה.
  3. חלוקה ורידוד: חלקו את הבצק ל-10 חלקים שווים. על משטח מקומח קלות, רדדו כל חלק לנחש (כמו בתמונה)
  4. ציפוי שומשום: הכינו קערה עם מים פושרים וצלחת עם שומשום. טבלו כל לחמניה במים ולאחר מכן בשומשום, כך שיצפה את שני הצדדים.
  5. אפייה: חממו תנור ל-200 מעלות. אפו את הפיתות בתנור שחומם מראש כ-10-15 דקות, עד שהן מזהיבות ומתנפחות מעט.

הגשה: הגישו את הלחמניות חמות לצד מטבלים אהובים, סלטים או כמילוי לכריכים.

טיפים:

  • ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים לבצק (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה)
  • ניתן להקפיא את הלחמניות לאחר האפייה ולחמם אותן לפני ההגשה.

בתיאבון!

מתכון אדוה שטרית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *