עוגיות תמרים קינמון עיראקיות מתכון נדיר – בעבע בתמר

1.7/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

עוגיות תמרים ממכרות

מרכיבים לבצק:

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • 150 גרם מחמאה
  • ¾ כוס שמן
  • 2 כוסות מים פושרים (בערך, עד שהקמח סופג)
  • כפית מלח

מרכיבים למילוי:

  • 2 חבילות תמרים בוואקום (מגולענים)
  • כפית קינמון
  • כפית שמן

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו את השמרים והקמח.
  2. הוסיפו את הסוכר, המחמאה והשמן.
  3. הוסיפו את המים הפושרים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק אחיד.
  4. הוסיפו את המלח ולושו את הבצק במשך 10 דקות.
  5. הניחו את הבצק על משטח מקומח, כַּדְרְרו לכדור, שמנו אותו קלות, כסו בניילון נצמד ומגבת, והניחו להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
  6. הוציאו את האוויר מהבצק והניחו להתפחה נוספת של חצי שעה.
  7. חממו תנור ל-180 מעלות.
  8. רִכְּכו את התמרים במיקרוגל במשך דקה. הוסיפו את הקינמון והשמן וערבבו היטב. צרו מהתערובת כדורים קטנים.
  9. קִרְצוּ מהבצק פיסות בגודל של כדור פינג פונג.
  10. רִדְּדו כל פיסה לעיגול, הניחו במרכזו כדור תמרים וסגרו לצורת כדור.
  11. דִּקְרו כל כדור בעזרת מזלג.
  12. מירחו בביצה טרופה ופזרו שומשום.
  13. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות, או עד להזהבה.

בתאבון!

מתכון של נאוה מלכה.

מתכון נוסף של בעבע בתמר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *