פשטידת מחמאר מרוקאית מתכון נדיר

3.1/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית

מצרכים:

  • 5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 6 ביצים, טרופות
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט כורכום
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 3 כפות שמן זית
  • מעט מיץ לימון (לסחיטה מעל הפשטידה המוכנה)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה: בסיר גדול, מבשלים את תפוחי האדמה עם התבלינים (מלח, פלפל שחור, כורכום ואבקת מרק עוף) עד שהם רכים. מסננים את המים ומועכים לפירה חלק.
  2. מערבבים את הפירה עם שאר המרכיבים: מוסיפים לפירה את הביצים הטרופות והפטרוזיליה הקצוצה, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. אופים את הפשטידה: משמנים תבנית עגולה במעט שמן זית. יוצקים את התערובת לתבנית, ומזלפים מעל 3 כפות שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה.
  4. מגישים: מוציאים את הפשטידה מהתנור ומצננים מעט. סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומגישים.

בתאבון!

מתכון של אורה ארגוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *