מתכון: ציזיקי שמיר וחצילים
מרכיבים:
חצילים:
- 1 חציל קלוי ונקי
- ½ מיץ לימון
- 2 שיני שום כתושות
- קורט מלח
- ¼ כוס שמן זית איכותי
- שקדים מולבנים, שומשום וחופן צנוברים קלויים
ציזיקי:
- 2 מיכלים יוגורט יוני
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף חומץ
- חופן שמיר קצוץ
- ½ מיץ לימון
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל שחור (לא גרוס)
- ¼ כוס שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
-
חצילים:
- קלפו את החציל הקלוי ונקו אותו.
- מעכו את החציל בעזרת מזלג.
- הוסיפו את מיץ הלימון, 2 שיני שום כתושות ומעט מלח. ערבבו היטב.
- סדרו את החצילים בצלחת הגשה.
- פזרו מעל את הפיצוחים הקלויים.
- טפטפו מעט שמן זית מסביב לחצילים.
-
ציזיקי:
- בקערה נפרדת, ערבבו היטב את היוגורט, החומץ, המלח, הפלפל השחור, שארית השום הכתוש והשמיר הקצוץ.
- זלפו שמן זית מעל הציזיקי.
-
הגשה:
- הניחו את קערת הציזיקי מעל צלחת החצילים.
- ניתן לערבב את הציזיקי והחצילים יחד לקבלת מטבל עשיר.
בתאבון!
מתכון של אורה ארגוב.
Leave a Reply