דג מושט או סלמון אפוי עם ניוקי ועגבניות שרי
זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 30 דקות סה"כ: 40 דקות
מרכיבים:
- 3-4 מנות דג מושט או סלמון
- חבילה אחת (500 גרם) ניוקי יבש
- 10 עגבניות שרי, חצויות
- 1/2 כוס מים
- 5 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב פסטו
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 4 שיני שום, קצוצות
- כף אבקת מרק עוף או דגים
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט פלפל צ'ילי גרוס (אופציונלי)
פילה דג ים עם ניוקי
מתכונים נוספים
קציצות דגים וחומוס מתכון מעלף
טעים בטירוף: דג מרוקאי עם רוטב עגבניות פיקנטי
קציצות דגים ברוטב עשיר : מושלם לשבת
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בקערה גדולה, מערבבים את שמן הזית, רוטב הפסטו, פטרוזיליה, שום, אבקת מרק, מלח, פלפל שחור ופלפל צ'ילי (אם משתמשים).
- מחלקים את הרוטב לשניים. חצי מהרוטב מערבבים עם הדגים בקערה נפרדת.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. שופכים את הניוקי על נייר האפייה ומערבבים עם המחצית השנייה של הרוטב.
- מסדרים את הדגים על הניוקי.
- שופכים את המים לקערה שבה עורבב הדג, ומעבירים את המים לתבנית.
- מפזרים את העגבניות בתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-30 דקות, ללא כיסוי, עד שהדג והניוקי מזהיבים והדג עשוי לחלוטין.
הגשה: מגישים חם. ניתן לקשט בעוד פטרוזיליה קצוצה.
טיפ: ניתן להחליף את הדג הלבן בדג סלמון לקבלת טעם עשיר יותר.
מתכון של זהר מנדל.
Leave a Reply